Antena Meniu Search
x

În Maramureş, 1.000 de oameni petrec trei zile şi trei nopţi, de Revelion

Se fac ultimele pregătiri pentru Revelionul celor o mie de invitaţi, din Maramureş. Pentru mulţi dintre ei este deja a doua noapte de petrecere.

Vezi și

Se fac ultimele pregătiri pentru Revelionul celor o mie de invitaţi, din Maramureş. Pentru mulţi dintre ei este deja a doua noapte de petrecere. Încălzirea au făcut-o încă de ieri, cu dansuri populare, dar şi cu horincă aprinsă, o băutură specială din Maramureş. N-au zăbovit prea mult. Aşa cum cere tradiţia, de dimineaţă au îmbrăcat straiele tradiţionale şi au participat la slujba de duminică. 

În Maramureş, petrecerea fără horincă e ca nunta fără ceteraşi. Aşa că, printre delicii gastronomice tradiţionale, gazdele au pregătit o băutură specială pentru oaspeţi. Horincă aprinsă. 

Dacă horinca nu i-a convins pe invitaţi, au făcut-o cântăreţii, care au înveselit atmosfera cu ritmurile tradiţionale maramureşene.

În timp ce oaspeţii petreceau, în bucătărie se lucra la foc automat. E nevoie de multă mâncare pentru a sătura 1000 de invitaţi. În cuptoare, pâinea ţărănească s-a rumenit, iar la câţiva paşi, pe masa de lucru, zecile de bucătari au pregătit gustările.

Pe acelaşi subiect

După o noapte albă şi pe ringul de dans, şi în bucătărie gazdele şi invitaţii au mers de dimineaţă la slujbă, aşa cum cere tradiţia. 

Dacă după slujbă, turiştii şi-au tras sufletul, la pensiune n-a fost loc de zăbavă. Zeci de oameni au pregătit ultimele detalii pentru cel mai mare revelion din Maramureş.

Însă, oricât de apetisant ar fi păstrăvul, tot purceluşii de lapte, rumeniţi lent la foc mic i-au ademenit pe oaspeţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » În Maramureş, 1.000 de oameni petrec trei zile şi trei nopţi, de Revelion