Antena Meniu Search
x

Revolta bolnavilor din Câmpina. Spitalul și peste 250 de cadre medicale sunt mobilizate pentru un singur pacient cu coronavirus

Bolnavii din Câmpina sunt în derivă. Asta pentru că Spitalul Municipal a fost transformat în spital-suport pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, iar 200 de asistente şi 70 de medici sunt mobilizaţi pentru un singur pacient, bolnav de COVID 19

de Redactia Observator

la 25.05.2020, 16:11

Revolta bolnavilor din Câmpina. Spitalul și peste 250 de cadre medicale sunt mobilizate pentru un singur pacient cu coronavirus Vezi și
  • Material realizat exclusiv pentru aplicaţia Observator
  • Spitalul Municipal Câmpina a fost transformat în spital-suport pentru pacienții cu Covid-19
  • În tot spitalul sunt 300 de paturi, 70 de medici şi peste 200 de asistente

În oraş mai sunt doar 19 oameni suspecţi de coronavirus, iar restul bolnavilor din regiune speră ca spitalul să se redeschidă curând şi pentru ei. 

O femeie ne-a mărturisit că a ajuns să se trateze singură. „Unde să mă tratez, stau şi mă târăsc, mergând pe drum. Deci îmi fac injecţii singură ca să îmi treacă durerile şi s-o mai duc aşa pe picioare”, spune femeia.

Mii de pacienţi sunt în aceeaşi situaţie. Nu sunt primiţi în spital pentru că aici trebuie trataţi doar pacienţii cu coronavirus. Însă acum un singur bolnav testat pozitiv este internat la ATI. 

Pentru un singur pacient internat cu noul coronavirus, dar şi cu alte comorbidităţi, este nevoie de un singur salon care să aibă grup sanitar propriu. Sunt 15 astfel de locuri la Spitalul Municipal Câmpina, adică o secţie întreagă în care sunt deja internaţi atât pacientul confirmat pozitiv Covid-19 cât şi ceilalţi 19 care aşteaptă rezultatul. 

În tot spitalul sunt 300 de paturi, 70 de medici şi peste 200 de asistente. 

Pacienţii cu afectare Covid şi cu comorbidităţi şi care ajung la noi sunt în general pacienţi cu vârstă înaintată şi chiar foarte înaintată, încât în medie, evoluţia acestora nu e spectaculoasă, nu se compară cu evoluţia pacienţilor mai tineri şi doar cu afectare covid”, a declarat Călin Tiu, manager SMC Câmpina.

În Câmpina și în comunele din jur, oamenii sunt revoltaţi. Toţi așteaptă redeschiderea acestui spital, mai ales pentru bolnavii cronici. Până atunci, rețelele de socializare sunt pline de mesaje disperate ale oamenilor care nu au unde să se trateze.

Materialul a fost realizat exclusiv pentru aplicaţia Observator

Observator a lansat o aplicație de mobil care îți furnizează cele mai noi și cele mai relevante știri ale momentului din România și din lume.

Aplicația Observator este disponibilă pe iOS și Android și, în premieră, îți oferă posibilitatea de a personaliza conținutul pentru a primi în feed informațiile și subiectele care te interesează.

Pentru a folosi aplicația Observator pe telefonul tău, o poți descărca din Google Play sau din App Store.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Revolta bolnavilor din Câmpina. Spitalul și peste 250 de cadre medicale sunt mobilizate pentru un singur pacient cu coronavirus