Antena Meniu Search
x

Un român din Huşi şi-a luat televizor de 3.000 €, în rate, din Germania, şi a fost amendat 5.500 €

Un român din Huşi şi-a luat televizor de 3.000 €, în rate, din Germania, şi a fost amendat 5.500 €. Bărbatul s-a întors în ţară la câteva luni după achiziţie şi s-a trezit că primeşte amenda acasă.

de Redactia Observator

la 20.03.2019, 15:07

Românul a plecat cu televizorul şi a uitat să plătească
Un român din Huşi şi-a luat televizor de 3.000 €, în rate, din Germania, şi a fost amendat 5.500 € - Euronics.de

Un român din Huşi şi-a luat televizor de 3.000 €, în rate, din Germania, şi a fost amendat 5.500 €. Bărbatul s-a întors în ţară la câteva luni după achiziţie şi s-a trezit că primeşte amenda acasă.

Iulian Valerei Manole, din Huşi, muncea în Germania şi s-a gândit să îşi cumpere un televizor nou. Pe 7 martie 2016 a mers la un magazin specializat din Tuttlingen şi a achiziţionat un televizor marca Samsung, o boxă şi un notebook. Pentru ele avea de plătit 3.000 de euro.

În magazin, a cerut încheierea unui contract de împrumut pentru finanţarea achiziţiei. Cu ajutorul unui complice, rămas neidientificat, românul a reuşit să sustragă actele, dar a plecat cu marfa.

El a fost condamnat de un tribunal german să plătească totuşi ratele şi a achitat 400 de euro. Apoi a dispărut şi s-a întors în România, scrie Adevărul.

Pe acelaşi subiect

După trei ani, bărbatul s-a trezit acasă cu o punere în executare a sentinţei din Germania, aprobată de Judecătoria Huşi.

În urma analizării documentaţiei înaintate de autorităţile din Germania, Judecătoria Huşi a admis, pe 11 martie, solicitarea privind recunoaşterea sancţiunii şi au dispus obligarea bărbatului din Huşi la plata amenzii în cuantum de 5.470 de euro, transformată în lei. Deşi a fost citat, acesta nu s-a prezentat în faţa judecătorilor. 

"Va obliga persoana solicitată Manole Iulian Valeriu la plata sumei de 23.829 de lei amendă administrativă, care se va face venit la bugetul de stat al României. În baza art. 247 lit. a din Legea nr. 302/2004, instanţa va dispune comunicarea prezentei hotărâri către Ministerul Justiţiei – Direcţia Drept Internaţional şi Cooperare Judiciară – Serviciul Cooperare Internaţională în Materie Penală şi către autoritatea emitentă Oficiul Federal de Justiţie al Republicii Federale Germania-Bundesamt fur Justiz.", se menţionează în hotărârea Judecătoriei Huşi.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Un român din Huşi şi-a luat televizor de 3.000 €, în rate, din Germania, şi a fost amendat 5.500 €