Antena Meniu Search
x

Tot mai mulți români contestă măsurarea temperaturii la intrarea în magazine

Testul termometrului e probă de foc în magazine. Pe zi ce trece, tot mai mulţi clienţi refuză procedura. Unii chiar fac scandal.

de Redactia Observator

la 22.05.2020, 19:47

Vezi și
  • Clienții trebuie să aibă o temperatură de cel mult 37,3 grade la intrarea în magazine.
  • Clienții pot contesta măsura la Protecția Consumatorilor.

Bodyguard magazin: Acum m-a înjurat o doamnă. Nu pun eu, nu pun eu. Mulţumesc frumos. Vă rog să părăsiţi mall-ul. Cică o scanez, îi fac fotografie, cipuri. E un termometru care se pune aşa. E o jucărie de copil.

Un magazin sau un restaurant îşi pot impune propriile restricţii. Dreptul de a selecta clientela presupune însă motive justificate! Clienţii refuzaţi pot face plângeri la Protecţia Consumatorului sau la Consiliul pentru Combaterea Discriminării.

Florin Tîrnovean, avocat: Aceștia se pot adresa ANPC-ului prin a formula o sesizare împotriva magazinului respectiv. În cazul în care magazinul este sancționat, acesta poate, la rândul său, ataca respectiva contravenție în instanță, iar decizia finală va aparține unui judecător, care va stabili dacă sancțiunea aplicată este întemeiată sau nu. Un prim astfel de proces ar stabili un fel de coordonate pentru ceea ce urmează.

Scandalul termometrului în magazine a împărţit ţara în două.

Gelu Duminică, sociolog: Sunt oameni cărora în momentul în care le arăţi suficient de mult timp nişte umbre, prezetându-le drept adevăr, ei ajung să creadă că umbrele respective reprezintă adevărul adevărat şi sunt în stare să omoare în numele adevărului absolut. Spartacuşi de genul ăsta care consideră că sunt mai şmecheri decât restul, în sensul de mai inteligenţi, mai puternici, mai altfel, îi avem peste tot.

Dragoș Stoica, expert în comunicare digitală: Reţeta unui clip viral vine pe nişte frici pe care le avem. Dacă ne temem sau considerăm, dintr-o raţiune care mie îmi scapă, faptul că termoscanarea este periculoasă şi vedem un clip care ne confirmă această credinţă greşită, ni se pare că acel lucru este foarte important şi că trebuie să îl dăm şi noi mai departe prietenilor noştri. Spectaculozitatea în zona de social-media primează.

Temperatura maximă pe care o putem avea la intrarea într-un magazin sau instituţie publică este de 37,3 grade Celsius. Limita a fost aleasă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Tot mai mulți români contestă măsurarea temperaturii la intrarea în magazine