Antena Meniu Search
x

România alege, dar ce se alege de România! Primarul și Premierul joacă finala pentru fotoliul de la Cotroceni

În tabăra celor doi candidaţi care au reuşit să adune cele mai multe voturi nu s-au deschis sticlele de şampanie. Victor Ponta şi Klaus Iohannis au primit estimările primului tur de scrutin rezervaţi

Vezi și

În tabăra celor doi candidaţi care au reuşit să adune cele mai multe voturi nu s-au deschis sticlele de şampanie. Victor Ponta şi Klaus Iohannis au primit estimările primului tur de scrutin rezervaţi

Victor Ponta sau Klaus Iohannis. Unul dintre ei va fi viitorul preşedinte după ce românii au decis cine merge în turul doi. 40,33 la sută, adică peste 3.770.000 de voturi au mers către Victor Ponta, în timp ce 30,44 la sută, aproape 2.850.000 de români l-au ales pe Klaus Iohannis.

Candidaţii au primit vestea la sediile de campanie, la câţiva paşi unul de celălalt. Pe Şoseaua Kiseleff, unul dintre bulevardele istorice ale Capitalei. După o zi de linişte, la căderea întunericului ACOLO a început agitaţia.

La ora 19.30 Klaus Iohannis a ajuns la sediul Alianţei Creştin Liberale. A venit singur, fără soţia sa şi a preferat să intre prin spate, fără să stea de vorbă cu jurnaliştii.

Tăcere şi în tabăra social democrată înainte de orele 21. Rând pe rând, liderii ambelor formaţiuni au venit să îşi susţină candidatul.

La ora 21, la închiderea urnelor, susţinătorii lui Klaus Iohannis au ales să vadă primele rezultate într-o sală de şedinţe, în spatele uşilor închise.

Alte uşi, dar tot închise şi la sediul PSD. În faţa lor, nimeni nu se lasă impresionat de scor.

În timp ce Victor Ponta şi-a adjudecat Moldova, Muntenia şi Dobrogea, Klaus Iohannis a fost ales câştigător în judeţele din Transilvania, Banat şi Crişana. Tradiţional, Harghita şi Covasna au mers pe mâna candidatului maghiar, Kelemen Hunor.

Ca niciodată până acum, primul care a ieşit public după aflarea estimărilor a fost al doilea clasat, Klaus Iohannis. Ajutat de câteva idei scrise în limba română. "Avem astăzi un rezultat foarte bun, care arata ca se produce schimbarea. De acum, competiţia este doar între noi doi, intre mine şi Victor Ponta".

În ambele sedii de campanie, noaptea a fost una albă. S-au făcut numărători paralele ale voturilor şi s-au refăcut calcule. S-au căutat vinovaţi pentru judeţele unde numărul de voturi a fost mic, s-a vorbit despre trădări şi s-au stabilit noi strategii pentru momentul decisiv din 16 noiembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » România alege, dar ce se alege de România! Primarul și Premierul joacă finala pentru fotoliul de la Cotroceni