Antena Meniu Search
x

Străinii cumpără biciclete electrice produse în România, preţul fiind extrem de atractiv

România produce biciclete electrice doar pentru export.

Vezi și

România produce biciclete electrice doar pentru export. În prima jumătate a anului, fabricile de la noi au trimis peste hotare marfă în valoare de aproape 40 de milioane de euro. Producem de calitate, dar nu avem piaţă de desfacere la noi. Românii nu sunt învăţaţi şi nici nu au pe unde să circule cu bicicleta.

"Este cel mai vândut model. Este o bicicletă bine echipată, începând de la baterie, care are asigură o autonomie de 70 de km." Şi este produsă în România. Bicicletele fabricate la noi fac înconjurul Europei. În jur de 73.000 au ajuns de la începutul anului în ţări din Europa precum Germania, Olanda sau Austria. Bicicletele vândute doar anul acesta au adus 39 de milioane de euro. 

"Are un senzor care simte presiunea cum pedalezi şi te asistă. Este o bibicletă puternică, cu care poţi să urci pe munţi şi să faci un drum până la mare." O astfel de bicicletă costă în jur de 1.500 de euro. Străinii au început să le cumpere de la noi, pentru că sunt mai ieftine. Ei le folosesc mult ca mijloc de transport, dar şi pentru sport.

Este un sector care la noi merge bine la export din 2015 încoace. În România infrastructura le pune piedici bicicliştilor.

Pe acelaşi subiect

Andrei Botescu, antreprenor: "În Elveţia, Germania, UK, Franţa, Norvegia, toată lumea povesteşte că a fost un boom de la 1, 2% până la peste 50%. Toată lumea şi-a cumpărat bicicletă electrică." Andrei a readus pe piaţă una dintre bicicletele româneşti cu istorie. Acum a găsit şi un partener şi chiar se gândeşte să deschidă o fabrică. În jur de 13% din ce vinde, chiar dacă este vorba despre bicicletele electrice sau cele clasice, este pentru export. 

După vreo 15 ani de când bicicleta copilăriei nu a mai fost pe piaţa din România, iată că, de vreo 5 ani, a fost reinventată şi are mare succes. În acest an, în jur de 8.000 de astfel de biciclete au fost vândute în România, Germania şi Franţa. 

Dintr-o fabrică din Deva, producţia de biciclete electrice merge mai mult la export în peste 20 de ţări. Gelu Fona, director departament vânzări: "Cam 60% merge spre piaţa din Germania şi cam 40% spre piaţa din Olanda şi Italia." 

Trei sute de angajaţi muncesc ca bicicletele să ajungă în Danemarca, Belgia sau Cehia. Fabrica a avut anul trecut un profit de peste 2 milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Străinii cumpără biciclete electrice produse în România, preţul fiind extrem de atractiv