Antena Meniu Search
x

Legea Vaccinării stârneşte noi controverse, după amendamentele depuse de un senator liberal

Legea vaccinării naşte noi controverse. Senatorul Marius Nicoară a găsit motive pe care părinţii să le invoce pentru a refuza să-şi imunizeze copiii.

Vezi și

Legea vaccinării naşte noi controverse. Senatorul Marius Nicoară a găsit motive pe care părinţii să le invoce pentru a refuza să-şi imunizeze copiii. A formulat amendamente astfel încât nu va exista nicio constrângere pentru cei care refuză serul. Pot invoca motive religioase, dat pot veni şi cu teorii proprii.

"Această lege nu trebuie construită în alb şi negru. Nu putem să condamnăm oamenii pentru că îşi doresc să aiba libertatea de conştiinţă de a decide asupra vaccinarii, sau sunt de o credinţă care le interzice aşa ceva." Cu această teorie, liberalul Marius Nicoară şi-a şocat până şi colegii de partid. Senatorul vrea ca părinţii să nu fie obligaţi prin lege să-şi vaccineze copiii şi să poată refuza imunizarea. Din motive religoase, ori din orice alt motiv. Pentru că amendamentele depuse lasă liber părintelui să găsească orice justificare pentru a refuza serul. Nu a obţinut încă sprijinul celorlalţi colegi din partid. 

Nici biserica Ortodoxă Română nu împărtăşeşte această idee. Vasile Bănescu, purtător de cuvânt BOR: "Patriarhia nu a invocat şi nu invocă niciodată raţiuni religioase pentru respingerea vaccinării. Există în România culte care invocă motive religioase. Dintre ele nu face parte şi Biserica Ortodoxă Română."  

Proiectul Legii vaccinării urmează să primească mâine avizul Comisiei de sănătate din Senat, pentru ca apoi să intre la vot în plenul Senatului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Legea Vaccinării stârneşte noi controverse, după amendamentele depuse de un senator liberal