Antena Meniu Search
x

Dependenţa de telefon chiar şi atunci când ieşim cu prietenii a primit un nume de la specialişti, care cred că e vorba despre un pericol real

Nu mai este o noutate că suntem dependenţi de telefonul mobil!

Vezi și

Nu mai este o noutate că suntem dependenţi de telefonul mobil! Reţelele de socializare ne ţin ocupaţi cu orele, iar atunci când ne întâlnim cu prietenii, tot la smartphone suntem atenţi. Acest comportament care nu face decât să ne îndepărteze de cei dragi a primit şi o denumire de la specialişti. 

Acest comportament se numeşte "phubbing" şi vine de la alăturarea a doi termeni din limba engleză. Phone, adică telefon şi snubbing - a ignora. Altfel spus, eşti mai interesat de smarthone decât de ceea ce spun oamenii de lângă tine. 

Ana şi Mihaele sunt cele mai bune prietene. Dar când vine vorba de telefon, niciuna nu mai ţine cont de părerea celeilalte. Studiile arată că petrecem zilnic pe telefon între două şi CINCI ore, iar mai mult de jumătate din timp îl alocăm reţelelor de socializare.

Specialiştii spun că această atitudine nu face decât sa ne îndepărteze prietenii. I-am ignorat odată, de două ori, ei ne copiaza comportamentul şi îl aplică, iar la final nu mai există nicio relaţie.

Pe acelaşi subiect

Ca să nu ajungă singuri, unii au găsit soluţia: "Am fost toţi de acord să punem telefoanele în mijlocul mesei şi cine atinge primul telefonul trebuie să plătească pentru toată lumea. Şi toată lumea stătea şi conversa."

Tactica ar trebui adoptată de cât mai mulţi. Altfel: "Ajungem să ne simţim singuri în prezenţa cuiva. Aşa ajungem să ne simţim neimportanţi, iar asta afecteaza lipsa de stimă şi relaţiile interumane."

Dacă nu vom învăţa să ignorăm notificările de pe reţele, când socializăm la terasă, la serviciu sau pe stradă, lumea reală nu va mai fi aşa cum o ştiam înainte ca smartphone ul să ne conducă viaţa. "Phubbing" duce la izolare, avertizează psihologii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Dependenţa de telefon chiar şi atunci când ieşim cu prietenii a primit un nume de la specialişti, care cred că e vorba despre un pericol real