Au apărut mieii în pieţe. Sunt mai puţini şi mai scumpi ca anul trecut
Carnea de miel este scumpă şi la vedere, şi la preţ!
Carnea de miel este scumpă şi la vedere, şi la preţ! Pentru că iarna a fost mai lungă şi sărbătorile pascale vin mult mai devreme, animalele nu au avut timp să crească suficient. Motiv pentru care oamenii s-au grăbit, astăzi, să ajungă în pieţe. Mieii au fost scoşi la vânzare, la preţuri mai mari decât anul trecut.
Marfă multă, dar nu suficientă pentru toţi clienţii. Cererea a fost atât de mare încât producătorii abia au făcut faţă cozilor.
În Harghita, se vinde cel mai scump mielul. Dacă anul trecut costa 22 de lei kilogramul, acum se cumpără chiar şi cu 28 de lei. În Sibiu, Suceava şi Buzău preţul este puţin mai mic. Mai exact, 25 de lei kilogramul. Diferenţa de câţiva lei se resimte în buzunarul românilor. Mai ales că toate alimentele de bază s-au scumpit, iar masa de Paşte trebuie să fie bogată.
Comercianţii se plâng că au fost nevoiţi să crească preţul pentru că marfa nu mai este aceeaşi ca în anii trecuţi. Iarna a fost mai lungă, mieii sunt puţini şi mici.
La Oradea, abia astăzi au ajuns mieii în pieţe. "20 de kilograme vine 3 milioane." Cam atât au plătit cei care au vrut să cumpere mielul în viu. Kilogramul costă 15 lei.
Şi aici, producătorii spun că oamenii ar trebui să se grăbească: "E mult prea devreme Paştele şi la mulţi le-a fătat mai târziu şi sunt kg mai puţine."
Mielul are nevoie de 90 de zile ca să atingă o greutate potrivită pentru sacrificare. Mai exact, 6 kilograme.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰