Antena Meniu Search
x

Video Pandemia a pus lacătul pe multe afaceri din turism. La Rânca, zeci de cabane și case de vacanță sunt scoase la vânzare

Pensiuni şi cabane scoase la vânzare sau lăsate în paragină. Aceasta este imaginea cu care se confruntă staţiunea montană Rânca. Lispa turiştilor, întreţinerea constisititoatre sau controalele prea dese i-au făcut pe cabanieri să renunţe la proprietăţile în care au investit sume importante de bani. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 26.05.2021, 16:38

Vezi și

De cum intră în Rânca, turiştii se lovesc de o imagine dezolantă: cabane lăsate în paragină şi pensiuni scoase la vânzare. Micii antreprenori din zonă au pus în balanţă profitul şi pierderile şi au ajuns la concluzia că vânzarea afacerii este cea mai bună soluţie. Nici controalele dese din ultima vreme nu i-au ajutat pe cabanieri.

Barbu Grecioiu, administrator cabană: Indiferent că ești în regulă sau nu, trebuie să plătești o amendă. Numai anul ăsta cred că am avut 20 și ceva de controale.

Lipsa infrastructurii din zonă este un alt motiv care i-a făcut pe mulţi să vândă vilele cu greu construite.

Constantin Pănescu, cabanier: Inclusiv pe mine mă bătea gândul să vând acolo, văzând că autoritățile sunt nepăsătoare. Adică nu vrei să faci un asfalt, să nu pui un trotuar, o băncuță, un coș de gunoi.

Site-urile sunt pline cu anunţuri de vânzare: o cabană cu 15 camere aflată la intrarea în staţiune costă peste 360.000 de euro. Dar preţul poate depăşi chiar şi un milion de euro.

În prezent sunt în jur de 700 de unităţi de cazare în Rânca. În multe dintre ele, turiştii nu au mai călcat de ani buni. Pe lângă unităţile de cazare scoase deja la vânzare, sunt şi proprietăţi lăsate în paragină, semn că de foarte mult timp turiştii nu au mai fost cazaţi aici. În astfel de situaţii se află zeci de cabane din Rânca.

Turist: Este treaba fiecăruia să se gospodărească să nu strice imaginea staţiunii.

Situată la 18 kilometri de oraşul Novaci şi 63 kilometri depărtare de Târgu-Jiu, Rânca este considerată centrul drumeţiilor montane din Parâng.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Pandemia a pus lacătul pe multe afaceri din turism. La Rânca, zeci de cabane și case de vacanță sunt scoase la vânzare