Antena Meniu Search
x

Video Românii, "împotmoliţi" în trafic la final de minivacanţă: „Drumurile au rămas aceleași, mașinile sunt mai multe. Autostrada rezolvă totul”

A fost furnicar, ieri, pe şoselele din ţară. Turiştii care au plecat în vacanţă, în weekendul prelungit de Sfânta Maria, s-au întors spre case. Dar cu viteza melcului. Pe lângă clasicele ambuteiaje au mai avut parte, pe drum şi de ploi torenţiale, fiind nevoiţi să reducă viteza. Au fost cozi de maşini pe Autostrada Soarelui, pe DN1, chiar şi în Vama Ruse.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 16.08.2022, 08:43

Vezi și

Ambuteiajele s-au format, aseară, încă din Constanţa. Zecile de mii de turişti care au petrecut weekendul prelungit pe litoral au pornit spre casă şi s-au împotmolit în trafic.

Cozile de maşini s-au întins şi pe Autostrada Soarelui, până spre Cernavodă.

Poliţiştii rutieri le-au recomandat şoferilor rutele ocolitoare, însă şi aici s-a mers bară la bară

Nu doar aglomeraţia le-a cauzat probleme celor care au pornit la drum pe autostradă, ci şi vremea. Între Constanţa şi Lehliu Gară ploile torenţiale au adus pericolul de derapaj, aşa că şoferii au fost îndemnaţi să reducă viteza.

Pe acelaşi subiect

De un coşmar în trafic au avut parte şi românii care s-au întors prin Bulgaria din vacanţa petrecută în străinătate. În Vama Ruse, pe sensul de intrare în România, cozile de maşini s-au întins aseară pe kilometri întregi. Potrivit poliţiei de frontieră, au fost probleme la taxa de pod în ţara vecină. În plus, şoferii români au trecut şi prin numeroase controale.

Pe Valea Prahovei s-a format tradiţionalul ambuteiaj de la finalul unui weekend prelungit

La ora 12 și 25 de minute, întreaga Vale a Prahovei este aglomerată, pe DN1, cel puțin de la Predeal, din județul Brașov, până dincolo de Comarnic, în județul Prahova. În centrul stațiunii Bușteni, viteza medie de deplasare nu a trecut de șapte kilometri pe oră.

Drumul Predeal - Comarnic, un traseu de 38 de kilometri, parcurs deobicei în jumătate de ceas, a durat ieri două-trei ore.

Şofer: „Sunt foarte multe mașini. Drumurile au rămas aceleași, mașinile sunt mai multe, asta este.”

Şofer: „Mașini multe, șoseaua îngustă. Deci asta e, autostrada rezolvă totul.”

Dar cum autostradă nu există, autorităţile s-au mulţumit să dea sfaturi

Inspector principal Georgian Savel, Serviciul Poliției Rutiere Brașov: „Au fost instituite dispozitive de dirijare și informare a conducătorilor auto, cu privire la valorile ridicate de pe acest sector de drum.”

Specialiştii recomandă ruta ocolitoare DN1A, din Brașov, prin Săcele, Cheia și Vălenii de Munte. E cu aproximativ 12 kilometri mai lungă decât Valea Prahovei, dar scutește șoferii de calvarul orelor petrecute pe loc în maşină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Românii, "împotmoliţi" în trafic la final de minivacanţă: „Drumurile au rămas aceleași, mașinile sunt mai multe. Autostrada rezolvă totul”