Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Românii nu mai fac înmatriculări în Bulgaria, după eliminarea timbrului de mediu

S-a întors roata pentru românii care până acum îşi înmatriculau maşinile în Bulgaria. După eliminarea timbrului de mediu, şoferii cu numere de Bulgaria stau acum la cozile ghişeelor RAR ca să îşi înmatriculeze autovehiculele în România.

de Redactia Observator

la 02.03.2017 , 20:52

S-a întors roata pentru românii care până acum îşi înmatriculau maşinile în Bulgaria. După eliminarea timbrului de mediu, şoferii cu numere de Bulgaria stau acum la cozile ghişeelor RAR ca să îşi înmatriculeze autovehiculele în România.

Marc are o firmă care înmatriculează în Bulgaria maşinile românilor. Eliminarea timbrului de mediu i-a dat afacerea peste cap. 

-Din decembrie, după alegeri, a fost un stand by. A fost un stand by până la 1 februarie, pentru că lumea nu credea. Acum, pentru că s-a concretizat, numărul a devenit de zece ori, poate de 20 de ori mai mic. 

Vezi și

Mai mult, nu doar românii au început să se reorienteze atunci când vine vorba de înmatricularea maşinilor. 

Pe acelaşi subiect

-Prin clienţii noştri care au plecat cu maşina cu numere bulgăreşti la muncă, înmatriculate pe firmă, şi au venit şi italienii să beneficieze de o asigurare mai ieftină. Ei, acei italieni cred că vor veni în România să înmatriculeze, pentru că, nefiind taxa de primă înmatriculare...

De exemplu, înainte de eliminarea timbrului de mediu, pentru o maşină cu o capacitate cilindrică de 1.500 de cmc, fabricată în 2007, înmatricularea şi celelalte taxe ajungeau la peste 3.700 de euro. În Bulgaria, maxim 600 de euro.

-Unul dintre lucrurile bune care se întâmplă în zilele acestea aglomerate, de la RAR, este că, într-o bună măsură, vehiculele care erau înmatriculate în Bulgaria şi care erau utilizate preponderent pe teriotoriul României, se prezintă la noi pentru a fi înmatriculate în România. 

Relocările sunt aproape de 40 de ori mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

-În luna februarie, au fost 2.900 de vehicule înmatriculate în Bulgaria, pentru care RAR a emis cartea de identitate, în vederea înmatriculării lor în România, este o creştere spectaculoasă, dacă luăm ca referenţial luna februarie a anului 2016. 

Un alt motiv pentru care înmatriculările în Bulgaria pierd teren este faptul că vecinii de peste graniţă au mărit preţul asigurărilor. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Românii nu mai fac înmatriculări în Bulgaria, după eliminarea timbrului de mediu