Românii sunt tot mai pretenţioşi atunci când vine vorba despre brânza pe care o consumă!
Românii sunt tot mai pretenţioşi atunci când vine vorba despre brânza pe care o consumă. O spun statisticile, care au arătat că numai în patru luni am importat peste 13.700.000 de kilograme de brânză din Franţa, Grecia, Italia sau Spania.
Românii sunt tot mai pretenţioşi atunci când vine vorba despre brânza pe care o consumă. O spun statisticile, care au arătat că numai în patru luni am importat peste 13.700.000 de kilograme de brânză din Franţa, Grecia, Italia sau Spania.
Gustul fin îi impresionează şi pe cei mai pretenţioşi, însă o astfel de brânză poate să fie şi de trei ori mai scumpă decât cea românească.
Sărată şi cremoasă, brânza feta nu e folosită doar în salată. E un deliciu culinar atunci când este combinată şi cu fructele de mare. În cazul nostru, creveţi la cuptor stinşi cu vin alb.
Lucian Horotan, maestru bucătar: "Sosul de roşii şi cu legumele, cu creveţii şi brânză dă o aromă deosebită faţă de alte feluri de a găti creveţi."
Tot de la greci am prins şi gustul brânzei halloumi.
După ce a fost condimentată cu sare, piper şi oregano, brânza halloumi se pune pe grătar. Se poate servi cu fructe, în burger sau în omletă.
Românii au devenit mai pretenţioşi când vine vorba despre brânzeturi. Deşi avem şi noi Telemeaua de Ibăneşti, ne plac şi deliciile importante. Datele Institutului Naţional de Statistică arată că aducem brânzeturi din Austria, Grecia, Germania şi Franţa.
Şi că, numai în primele cinci luni ale anului, am importat aproape 13.200 de tone de brânză proaspătă şi peste 400 de mii de kilograme de brânză cu mucegai. Într-un restaurant franţuzesc, bucătarii ne invită să degustăm brânzeturi lângă un pahar de vin.
Cele mai bine vândute brânzeturi franţuzeşti, la noi în ţară, pot costa şi câteva zeci de lei suta de grame.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰