Antena Meniu Search
x

Saramura din satul Orşova este folosită pentru telemeaua de Ibăneşti

Din studioul chefilor, mergem tocmai în inima Transilvaniei, în satul Orşova, unde un izvor cu apă sărată dă cea mai cunoscută telemea a României. Una de care a auzit tot continentul.

Vezi și

Din studioul chefilor, mergem tocmai în inima Transilvaniei, în satul Orşova, unde un izvor cu apă sărată dă cea mai cunoscută telemea a României. Una de care a auzit tot continentul.

-Degeaba numai vă uitaţi, trebuie să şi gustaţi!

Telemeaua de Ibăneşti e vedetă pe rafturile marilor magazine din ţară şi din străinătate şi face impresie bună în faţa gurmanzilor. Iar reţeta e moştenire de familie.  

Nu orice saramură. Apa sărată de la Orşova este ingredientul minune. Procesul de pregătire pentru telemea este unul lung şi precis.

Pe acelaşi subiect

Apoi telemeaua e ţinută câteva ore în saramura adusă din satul Orşova. Izvorul natural cu apă sărată a fost amenajat de cei care produc telemeaua de Ibăneşti, ca totul să fie conform normelor de igienă.

-Telemea de Ibăneşti cu saramură din Orşova. Suntem mândri că am ajuns să fim recunoscuţi şi în afara ţării.

Producătorul de brânzeturi s-a dezvoltat rapid. Telemeaua ajunge şi în Europa.

-Am primit denumirea de origine protejată la nivel european pentru telemeaua de Ibăneşti cu saramură de Orşova

Apa sărată are o concentraţie de 60-70% sare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Saramura din satul Orşova este folosită pentru telemeaua de Ibăneşti