Antena Meniu Search
x

Contabila unei şcoli din Arad şi-a decontat ilegal naveta, pe care nu o făcea. Părinţii elevilor îi cer acum demisia

Scandal la o şcoală din judeţul Arad, din cauza contabilei care îşi deconta banii de navetă, fără să aibă acest drept!

Vezi și

Scandal la o şcoală din judeţul Arad, din cauza contabilei care îşi deconta banii de navetă, fără să aibă acest drept! Femeia a fost demisă, a dat instituţia în judecată, a câştigat procesul şi a fost repusă în funcţie. Însă, de când a revenit, crează numai probleme, susţin profesorii, care ameninţă că nu își vor mai ține orele, dacă nu scapă de contabilă. La fel de nemulţumiţi sunt şi părinţii elevilor.

Situaţia la şcoala din Livada este gravă. Elevii nu mai vor să meargă la ore fără dascălii lor, iar cadrele didactice intră în concedii medicale pentru că nu mai vor să aibă de-a face cu contabila-problemă.

Totul a început când Curtea de Conturi a stabilit că această contabilă a cauzat instituţiei de învăţământ un prejudiciu de peste 20.000 de lei, după ce şi-a decontat, lunar, naveta pe care nici n-o făcea. Şcoala a avut de suferit. Iosif Bimbo, primar Livada: "Gazul din şcoala Livada a fost tăiat din cauză că nu s-a plătit o factură de 75 de lei. Răspunsul care a fost, pe un ton care...  a fost: pe mine nu mă interesează."

Contabilei i-a fost desfăcut contractul de muncă, însă instanţa a repus-o în funcţie. Iosif Bimbo, primar Livada: "Moral, nu putem sta cu cineva la masă care a prejudiciat bugetul local cu o sumă însemnată."

Pe acelaşi subiect

Cât timp este în şcoală, contabila îşi terorizează colegii: "Doamna contabil a început să ţipe la mine, i-am spus să se tragă, am ieşit pe coridor, mi-a spus că sunt o nesimţită. A trântit uşa, era să-mi prindă mâna la uşă. Abia ne ţinem pe picioare, am venit ca să nu aibă copiii de suferit.", povesteşte o învăţătoare.

Singura rezolvare ar fi demisia contabilei, dar aceasta ţine cu dinţii de locul de muncă. Iată declaraţia contabilei Doina Şerb: "Instanţa din Arad a hotărât în favoarea mea, şcoala a decis să meargă mai desprte la Curtea de Apel Timişoara. Au stabilit o soluţie, din nou, în favoarea mea, o soluţie definitivă. Eu mă văd obligată să respect această decizie."

Părinţii elevilor din Livada vor continua protestele până vor obţine demisia contabilei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Contabila unei şcoli din Arad şi-a decontat ilegal naveta, pe care nu o făcea. Părinţii elevilor îi cer acum demisia