Antena Meniu Search
x

#METOO în şcoală! Mărturii ŞOCANTE ale unor foste eleve de la un colegiu de renume din Capitală, despre profesorul de matematică: "...să ne dea sutienul jos"

Fenomenul #METOO aruncă în aer şcoala românească! Profesori universitari şi de liceu sunt acuzaţi că şi-au hărţuit sexual elevele. Mărturii şocante.

Vezi și

Fenomenul #METOO aruncă în aer şcoala românească! Profesori universitari şi de liceu sunt acuzaţi că şi-au hărţuit sexual elevele. Mărturii şocante, obţinute în exclusivitate de reporterii Observator, scot la lumină abuzuri grave, ţinute secret ani la rând. Între timp, s-au luat primele măsuri în cazul fostului lider al trupei RACLA, acuzat şi el de hărţuire. Agenţia de publicitate la care lucra l-a demis din funcţia de director creativ.

Ruxandra Simion, fostă elevă a Colegiului Naţional Mihai Viteazul: "Îşi urca piciorul pe sub masă pe piciorul meu. Ne ţinea mâna pe picior în timp ce făceam exerciţii." Ruxandra a spus "şi eu", după patru ani de când a fost hărţuită sexual de unul dintre cei mai renumiţi şi apreciaţi profesori de la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul." La cursuri sau la meditaţii, matematica se preda cu glume obscene şi atingeri interzise. 

Ruxandra Simion, fostă elevă a Colegiului Naţional Mihai Viteazul: "Spunea că dacă greşim, o să-i dea voie colegului, băiatului din grupă, să ne dea sutienul jos, apoi să ne pună mâna pe sâni şi să ne dezbrace." Vocea ei a dat curaj mai multor tinere. Pe Facebook, actuale sau foste eleve s-au plâns de comportamentul indecent al aceluiaşi dascăl. 

"La mine a ajuns chiar mai departe. Chiar la balul meu am ajuns într-o cafenea şi îmi zicea dacă mă interesează un hoteluţ drăguţ din zonă."

Pe acelaşi subiect

"Practica era aceeaşi şi cu noi. O mână scăpată pe sân, poveşti despre soţie..."

"Nu am nimic de comentat şi nu vreau să merg mai departe cu demersul meu.", este reacţia profesorului. Şi totuşi, la liceu, realitatea pare alta. "E unul dintre profesorii de matematică cel mai bine cotaţi în şcoală, an de an sunt părinţi care fac presiune ca elevii să ajungă la clasele lui.", spune Sever Popa, directorul Colegiului.

Scandalul #metoo are ecou şi în facultaţi de prestigiu din Capitală. O fostă studentă a Şcolii Naţionale de Studii Politice povesteşte cum a fost abuzată, ani întregi, de un profesor cu 20 de ani mai mare, care a ieşit între timp din sistem: "S-a aplecat către mine şi m-a sărutat foarte violent şi foarte neplăcut şi m-a pipăit foarte brutal. A fost extraordinar de traumatizant." Şi ea... a tăcut de ruşine. 

Numai că, în România, legislaţia în cazul hărţuirii are numeroase lipsuri. O femeie care vrea să sesizeze un abuz trebuie să aibă martori, sau chiar dovezi filmate. Şi până şi termenul de "harţuire sexuală" e vag definit.

Milioane de femei din întreaga lume s-au reunit sub hashtagul #metoo. Astăzi, s-au luat şi primele măsuri în cazul fostului lider RACLA. Călin Ionescu a fost concediat de la agenţia de publicitate la care lucra, după ce zeci de femei au povestit cum au fost hărţuite şi chiar agresate fizic de el. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » #METOO în şcoală! Mărturii ŞOCANTE ale unor foste eleve de la un colegiu de renume din Capitală, despre profesorul de matematică: "...să ne dea sutienul jos"