Antena Meniu Search
x

Schimbări majore! Ce vor păţi ELEVII care vor avea mai mult de 30 de absenţe

Ministerul Învăţământului aduce noi schimbări pentru elevi! Noul regulament ar trebui să intre în vigoare pe 15 septembrie

Ministerul Învăţământului aduce noi schimbări pentru elevi! Noul regulament ar trebui să intre în vigoare pe 15 septembrie

Normele prevăzute în noul regulament de organizare şi funcţionare a şcolilor, aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Educaţiei sunt:

- elevii nu au voie să folosească telefoanele mobile în timpul orelor, al examenelor şi al concursurilor. Aparatele pot fi ţinute însă în buzunar sau în ghiozdan şi pot fi folosite doar în pauze.

- le este interzis elevilor să organizeze sau să participe la acţiuni de protest care afectează desfăşurarea activităţii de învăţământ, să deţină, să consume ori să comercializeze droguri şi substanţe etnobotanice în perimetrul unităţii de învăţământ, dar şi în afara acestuia. Aceleaşi restricţii există în cazul alcoolului, ţigărilor şi jocurilor de noroc.

- elevii nu au voie să părăsească incinta şcolii în timpul pauzelor sau în timpul cursurilor fără avizul profesorului de serviciu sau al dirigintelui.

- cei care strâng mai mult de 30 de absenţe nemotivate vor fi sancţionaţi. Liceenii pot fi exmatriculaţi pentru absenţe, în timp ce în cazul elevilor de şcoala generală pot fi amendaţi părinţii. Dacă nu au bani să plătească, aceştia pot presta munca în folosul comunităţii.

Noul regulament ar trebui să intre în vigoare pe 15 septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Schimbări majore! Ce vor păţi ELEVII care vor avea mai mult de 30 de absenţe