Antena Meniu Search
x

Se află în România şi a fost declarat “cel mai CURAT spital din Europa” de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Vezi cum arată (VIDEO)

Spitalul privat Sf. Constantin din Braşov a fost declarat “cel mai curat spital din Europa” de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, într-o competiţie în care s-au aflat 60 de spitale de pe continent.

Spitalul privat Sf. Constantin din Braşov a fost declarat “cel mai curat spital din Europa” de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, într-o competiţie în care s-au aflat 60 de spitale de pe continent.

În spitalul privat, încă de la intrare, toată lumea încălţă papuci de unică folosinţă, iar dezinfectarea mâinilor e obligatorie.

În saloane, pacienţii infectaţi cu bacterii periculoase sunt izolaţi, iar medicii şi asistentele respectă regulile de carantină cu stricteţe. În fiecare salon există halate, măşti, mănuşi şi papuci de unică folosinţă, dar şi dezinfectant. Folosirea lor e obligatorie.

“Am observat că au un program pe care îl respectă pentru inspecţia băii şi a camerei, e totul în regulă”, este de părere un pacient.

Pentru a preveni eventualele infecţii intraspitaliceşti, înainte de a fi internaţi, absolut toţi pacienţii sunt supuşi unor seturi complete de analize.

“Vizează depistarea portajului de germeni multirezistenţi, pentru că există o astfel de problemă, şi am rămas surprinşi văzând statistic rata de portaj a acestor germeni la pacienţii care ni se adresează şi care este undeva la 25%-28%, ceea ce este foarte mult”, a declarat Andreea Moldovan, medic primar boli infecţioase.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În plus, administratorii spitalului cumpără produse dezinfectante de calitate, în cantităţi mari, pentru ca angajaţii să nu fie tentaţi să facă economie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Se află în România şi a fost declarat “cel mai CURAT spital din Europa” de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Vezi cum arată (VIDEO)