Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Toti pentru Dorinel. Sa-l ajutam sa-si recapete vederea

Din cauza unor complicatii aparute la nastere, si-a pierdut vederea la doar cateva zile. De atunci traieste in intuneric. Nu stie cum arata parintii sai sau fratii

Vezi și

Imaginati-va o lume fara culori. Fara forme. Fara fete. O lume construita doar din sunete. Vocea mamei, vocea tatalui, vocea fratiorului mai mic. Sunt lucruri care noua ni se par normale. De fapt, nici nu le bagam in seama. Nu e vina noastra. Nu e nici vina lui Dorinel pentru ca a trait toata viata intr-o noapte intunecata si rece, fara luna, fara stele. Dar vede si descopera cu sufletul. E fericit cand asculta la telefonul mobil un cantec de leagan. E fericit cand simte vantul in fata, e fericit ca simte parfumul unui camp cu flori, desi nu a vazut niciodata un trandafir.

"Este foarte, foarte greu. Foarte dificil, pentru ca el nu vede. El este in continua miscare. El cunoaste lucruri noi, vrea sa cunoasca lucruri noi si pentruca nu vede, tot timpul trebuie sa fie indrumat", explica mama baiatului.

Dorinel a venit pe lume acum cinci ani. Era cel de-al doilea copil pentru familia Tilica. Pentru mama lui insa, a fost insa o sarcina cu probleme. Probleme care i-au grabit venirea pe lume.

Dorinel nu vede. In termeni medicali, afectiunea lui se numeste retinopatie, dar nu s-a nascut asa. Culmea, chiar tratamentul care incerca sa-i salveze viata, l-a condamnat la intuneric. "Din cauza prematuritatii si a mastii de oxigen. Deci din cauza aceasta, toti medicii la care am fost, mi-au spus ca din cauza lipsei mastii de oxigen a fost doza prea mare".

In primele sase luni, parintii lui Dorinel nu si-au dat seama ca ceva este in neregula cu fiul lor. Credeau ca inca se recupereaza.

Pentru a putea vedea, pentru a se putea bucura de tot ce ne inconjoara, Dorinel are nevoie de 35.000 de mii de euro. Parintii sai au strans deja, cu ajutorul oamenilor cu suflet, o mica parte din suma.

Pentru ca operatia sa aiba sanse mai mari de reusita, interventia trebuie facuta cat mai repede. Daca vreti sa-l ajutati pe Dorinel sa vada pentru prima data chipul mamei, puteti face donatii in conturile afisate pe ecran.

CONT LEI RO68RNCB0579040596800001

CONT EURO RO41RNCB0579040596800002

Banca Comerciala Romana, Sucursala Stefan Luchian Botosani

Titular cont Tilica Mariana

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Toti pentru Dorinel. Sa-l ajutam sa-si recapete vederea