Antena Meniu Search
x

Simulare Evaluare Națională 2018 Subiectele și baremul la limba română, anunțate de Ministerul Educației

Testele pentru simulare Evaluare națională 2018 au început luni, cu proba la limba română.

de Redactia Observator

la 05.03.2018 , 18:40

Testele pentru simulare Evaluare națională 2018 au început luni, cu proba la limba română, aproximativ 180.000 de elevi de clasa a VIII-a fiind așteptați să susțină acest examen.

Update ora 15.00 - Ministerul Educației a publicat pe site-ul subiecte.edu.ro subiectele și baremul pentru proba de limba română, care a fost susținută, luni dimineață, de elevii clasei a VIII-a din aproape 1.000 de unități de învățământ din țară.

Subiecte Simulare Evaluare națională 2018 limba română

Articolul continuă după reclamă

Astfel, la primul subiect, elevii au avut de răspuns mai multor cerințe plecând de la fabula "Stejarul și trestia", de Gheorghe Sion.

Pe acelaşi subiect
Subiecte Simulare evaluarea nationala limba româna
Subiecte Simulare Evaluare nationala limba romana

La subiectul al II-lea, elevii au avut de răspuns la multor cerințe referitoare la un text din articolul "Cartea junglei explicată. Fiarele sălbatice", apărut în Terra Magazin, nr. 204/2017.

Subiecte Simulare Evaluare nationala limba romana
Subiecte Simulare Evaluare nationala limba romana

Barem Simulare Evaluarea națională 2018 limba română

Iată și baremul anunțat de Ministerul Educației pentru subiectele la Simulare Evaluare națională 2018 la limba română.

Barem Simulare Evaluarea nationala 2018 limba romana
Barem Simulare Evaluarea nationala 2018 la limba română

Simulare Evaluare națională 2018 clasa VIII

Potrivit unui ordin al Ministerului Educației, examenul de simulare Evaluare națională 2018 are loc în perioada 5-7 martie.

Simularea Evaluării naționale are ca scop familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale și optimizarea rezultatele obținute de elevi la finalul studiilor gimnaziale.

Simularea Evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a vor începe astfel pe data 5 martie, cu proba scrisă la limba și literatura română.

Pe 6 martie se va susține simularea la matematică, iar pe 7 martie elevii claselor a VIII-a vor da simularea la limba maternă.

Rezultatele obținute de elevi la simulare Evaluare națională 2018 clasa VIII sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, se arată în ordinul Ministerul Educației.

Subiecte Simulare Evaluare națională 2018

Subiectele sunt elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen şi parcurse până la această dată, anunță ministerul.

Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

Notele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi.

Subiecte Simulare Evaluarea națională la limba română

Astfel, potrivit ordinului Ministerului Educației privind organizarea simulării Evaluării naționale 2018, conținuturile pentru simulare la limba și literatura română sunt cele prevăzute în programa pentru Evaluarea națională, aprobată printr-un ordin al ME din 2014.

Totuși, sunt exceptate de la simularea la limba și literatura română următoarele conținuturi:

  • procedee de expresivitate artistică în textele studiate (figuri de stil: alegoria)
  • trăsături specifice genului dramatic în opere literare studiate sau în texte la prima vedere - conținuturi asociate competenței specifice 1.1.
  • trăsături ale speciilor literare: romanul, balada populară - conținuturi asociate competenței specifice 1.1.
  • complemente circumstanțiale și propoziții subordonate circumstanțiale corespunzatoare (de loc, de timp, de mod, de cauza, de scop, condițională, concesivă, consecutivă)

Subiecte Simulare Evaluarea națională la matematică

Conținuturile pentru simularea la matematică sunt cele prevăzute în programa pentru Evaluarea națională, aprobată prin ordinul din 2014.

La fel ca la limba și literatura română, sunt exceptate de la simularea Evaluării naționale 2018 la matematică anumite conținuturi. Acestea sunt:

- Din capitolul Numere reale:

  • Rapoarte de numere reale reprezentate prin litere; operații cu acestea (adunare, scădere, înmulțire, impărțire, ridicare la putere)

- Capitolul Funcții

- Din capitolul Ecuații, inecuații si sisteme de ecuații

Simulare Evaluare nationala 2018 matematica

- Din capitolul Proiecții ortogonale pe un plan

  • calculul unor distanțe în interiorul corpurilor studiate

Capitolul Calcularea de arii și volume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Sunteţi mulţumiţi de sistemul public de sănătate din România?
Observator » Stiri sociale » Simulare Evaluare Națională 2018 Subiectele și baremul la limba română, anunțate de Ministerul Educației