Antena Meniu Search
x

Simulare Bac 2018: tot ce trebuie să știi despre simularea la Bac pentru clasele a XI-a și a XII-a

Simulare Bac 2018: Ministerul Educației a anunțat, într-un comunicat postat pe 1 februarie, modul de desfășurare a simulării examenului de Bacalaureat.

Simulare Bac 2018: elevii de clasa a XII dau în acest an simularea la Bacalaureat în paralel cu cei de clasa a XI-a - Observator

Simulare Bac 2018: Ministerul Educației a anunțat, într-un comunicat postat pe 1 februarie, modul de desfășurare a simulării examenului de Bacalaureat.

Simularea examenului de Bacalaureat e destinată atât elevilor de clasa a XI-a, cât și celor de clasa a XII-a, care dau în acest an Bac-ul. Candidații simulează probele scrise, care au loc în iunie. Elevii de clasa a XI-a au în schimb o probă mai puțin față de colegii din anul terminal.

Conform calendarului la Bacalaureat 2018, anunțat de Ministerul Educației pe edu.ro, elevii de clasa a XI-a fac simularea examenului de Bac în paralel cu cei de clasa a XII-a. Probele au loc în martie.

Simulare Bac 2018: Calendarul simulării pentru elevii de clasa a XI-a

Pe acelaşi subiect

Elevii de clasa a XI-a vor simula examenul de Bacalaureat în perioada 5 martie -21 martie 2018. Rezultatele vor fi anunțate la sfârșitul lunii. Ei vor susține 2 probe scrise, cea de limba română și cea obligatorie a profilului. Elevii din liceele într-o limbă minoritară vor susține și proba scrisă la limba maternă.

Calendar simulare Bacalaureat clasa a XI-a:

  • 19 martie - Limba și literatura română/E)a)
  • 20 martie - Limba și literatura maternă/E)b)
  • 21 martie - proba obligatorie a profilului/E)c)

Simulare Bac 2018: Calendarul simulării pentru elevii de clasa a XII-a

Elevii de clasa a XII-a încep simularea la Bacalaureat 2018 în aceeași perioada cu cei din clasa a XI-a. Vor susține aceleași probe scrise ca și colegii lor mai mici, însă, în plus, vor da și proba scrisă la alegere.

Calendar simulare Bacalaureat clasa a XII-a:

  • 19 martie – simulare proba scrisă la limba română
  • 20 martie – simulare proba scrisă la limba maternă
  • 21 martie – simulare proba obligatoriea profilului
  • 22 martie – simulare proba la alegere a profilului

Simulare Bac 2018: rezultate la simularea probelor scrise de la Bacalaureat

Rezultatele la simularea examenului de Bac sunt anunțate în aceeași zi, 30 martie, atât pentru elevii de clasa a Xi-a, cât și pentru elevii de clasa a XII-a.

Ministerul Educației precizează pe edu.ro că rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte.

Simulare Bac 2018: modele de subiecte și barem pentru simularea probelor scrise

Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate de Ministerul Educației. Sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

Ce urmează după Simulare Bac 2018

După afișarea rezultatelor la simulare, elevii de clasa a XI-a continuă programul obișnuit, conform programei școlare. În 2019, vor susține examenul de Bacalaureat, ocazie cu care vor da încă o dată simularea probelor scrise.

Elevii de clasa a XII-a vor încheia anul școlar pe 25 mai, iar pe 25 iunie vor începe probele scrise la Bac. Rezultatele la Bacalaureat 2018, prima sesiune, vor fi anunțate pe 4 iulie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Simulare Bac 2018: tot ce trebuie să știi despre simularea la Bac pentru clasele a XI-a și a XII-a