Antena Meniu Search
x

Video Sinistraţi de lux, la doi paşi de Bucureşti. Străzile din Chiajna devin adevărate mlaştini după fiecare ploaie."Nepăsare şi incompetenţă"

Periferia de lux a Bucureştiului intră la apă după fiecare ploaie mai zdravănă. La o aruncătură de băţ de centrul Capitalei, oamenii devin sinistraţi după fiecare rupere de nori. Canalizările nu fac faţă, iar străzile se transformă în lacuri de noroi şi mizerie. Locuitorii sunt prizonieri ai autorităţilor care n-au ţinut pasul cu dezvoltatorii imobiliari.

de Redactia Observator

la 16.10.2021, 19:34

Vezi și

Suntem la 12 km de Bucureşti, în comuna Chiajna. Aceşti oameni sunt sinistraţi de lux. 

Adrian Lupuşor, reporter Observator: Ceea ce vedeţi nu este o uliţă de sat, ci un drum dintr-un cartier rezidenţial de lângă Bucureşti. 

Au plătit bani buni pentru a scăpa de poluarea metropolei, dar au dat de alt necaz. Fiecare ploaie le transformă străzile în lacuri. O mare mlaştină se întinde cât vezi cu ochii, imediat ce intri în cartier. Maşinile aproape că sunt înghiţite de apă atunci când încearcă să traverseze străzile.

Florentina stă de patru ani în comună. E o provocare de fiecare dată când trebuie să iasă din casă. 

Pe acelaşi subiect

Localnic: Nu există scurgere, nu ai cum să ieşi pe jos din complex. Şi cu maşinile ne este teamă pentru că nu ştim dacă ne intră apă, dacă rămânem blocaţi. Au fost maşini care au rămas blocate, s-a surpat strada. 

Femeia dă vina pe lăcomia dezvoltatorilor şi pe indiferenţa autorităţilor pentru dezastrul care o înconjoară. 

Noroi la doi paşi de Bucureşti

Localnică: Este foarte greu să ajungi la primărie, să-ţi spui punctul de vedere. Este nepăsare. Nepăsare şi incompetenţă. Primăria ştie de situaţia asta şi nu-i pasă.

Infrastructura n-a ţinut pasul cu dezvoltarea pe repede înainte a zonei. Iar oamenii s-au trezit prinşi în capcană. Străzi neasfaltate, fără trotuare. Un haos general. 

Localnic: Drumul este impracticabil. Practic, s-a aruncat nişte pietriş. au lăsat şanţurile.

Localnică: În fiecare dimineaţă este un stres să plec la muncă. ieri era apa până mai sus de gleznă, efectiv nu avem pe unde ieşi dimineaţa. Trebuie să iotăm prin noroaie. 

Cu toţii au făcut sesizări peste sesizări. Şi au primit promisiuni

Localnic: Au fost promisuni că se face, se face. nu s-a făcut nimic, rupem maşinile în două.

Gheorghe Pătrașcu - fostul arhitect-șef al Bucureștiului:

Situaţia este scăpată din mână.Trebuie făcute studii destul de serioase unde se scurge apa +<03.42> profesioniştii nu prea sunt băgaţi în seamă şi aici chiar trebuie profesionişti adevăraţi. 

Momentan, autorităţile nu fac nimic. Aşa că înainte de a vă muta într-un complex la marginea marilor oraşe, cercetaţi cu atenţie nu doar interiorul locuinţelor, ci şi exteriorul. O idee bună ar fi şi să le vizitaţi într-o zi ploioasă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » Sinistraţi de lux, la doi paşi de Bucureşti. Străzile din Chiajna devin adevărate mlaştini după fiecare ploaie."Nepăsare şi incompetenţă"