Antena Meniu Search
x

Şoferii nu scapă de blocajele de circulaţie de pe centura de sud a capitalei. Construcţia pasajului de la Domneşti va dura cel puţin trei ani

Şoferii care circulă pe centura de sud a Capitalei trebuie să se înarmeze cu răbdade. Construcţia pasajului de la Domneşti va dura în cel mai bun caz, trei - patru ani.

Vezi și

Şoferii care circulă pe centura de sud a Capitalei trebuie să se înarmeze cu răbdade. Construcţia pasajului de la Domneşti va dura în cel mai bun caz, trei - patru  ani.

Coşmarul şoferilor de pe centura de sud a Capitalei este departe de a se încheia. Construcţia pasajului de la Domneşti va dura în cel mai bun caz vreo trei - patru ani, dacă şi constructorii şi autorităţile se vor mobiliza puternic.

Pe şoseaua Prelungirea Ghencea, care dă în centura Capitalei, abia se construiesc borduri. În câteva luni, teoretic, lucrările pentru lărgirea şoselei şi contrucţia pasajului de la Domneşti ar trebui să înceapă. Totuşi, muncitorii îşi văd de treabă.

Lucrările la mult-aşteptatul pasaj suprateran de la Domneşti ar putea începe în toamnă, spun oficialii de la drumuri. Însă, şoferii nervoşi cu greu mai cred în promisiuni.

Pasajul suprateran de aproape 400 de m şi cu giraţie suspendată va fi construit de o asociere de trei firme care a câştigat proiectul de 20 de milioane de euro. Una dintre firme este în insolvenţă.

Proiectul ar fi mult prea futurist, complicat şi scump, spun asociaţiile din domeniu.

Oficialii de la Bucureşti sunt contrazişi de autorităţile din Prahova care au construit deja acelaşi pasaj cu fonduri europene. A costat 12 milioane de euro şi construcţia a durat aproape 5 ani.

Pasajul suprateran cu giraţie din Ploieşti este unic în toată ţara. Oficialii de la drumuri vor să facă acelaţi tip de pasaj şi pe centura Capitalei la Domneşti doar în 2 ani. Doar că în realitate durează în medie 3-4 ani, spun specialiştii.

Până când vom vedea pasajul construit şi în Capitală ne întoarcem la realitatea de pe centură de sud. Întâlnim rătăcit un cetăţean german care se chinuie să traverseze intersecţia de la Domneşti şi se minunează de haos.

Zeci de mii de bucureșteni și locuitori ai județului Ilfov stau zilnic în blocaje de trafic, timp de 1-2 ore, din cauza absenței acestui pasaj.

Proiectul pasajului de la Domneşti a fost început, pe hârtie, încă din anul 2006, dar ani la rând nu s-a făcut niciun pas concret pentru demararea lucrărilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Şoferii nu scapă de blocajele de circulaţie de pe centura de sud a capitalei. Construcţia pasajului de la Domneşti va dura cel puţin trei ani