Antena Meniu Search
x

Spărgători de bancomate prinși când detonau cu praf de pușcă un ATM din Vrancea [Video]

Spărgătorii de bancomate care au dat mai multe lovituri în localități din Galați, în luna septembrie, au fost prinși în flagrant în timp ce încercau să detoneze un bancomat din Vrancea, folosind praf de pușcă din cartușe de vânătoare.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 22.10.2020, 22:15

Spărgători de bancomate prinși când detonau cu praf de pușcă un ATM din Vrancea [Video] Vezi și
  • Cei patru bărbați au fost prinși în timp ce încercau să spargă un bancomat din localitatea Vulturu, județul Vrancea.
  • Mascații au i-au oprit cu focuri de armă atunci când suspecții au încercat să fugă.

Patru bărbați cu vârste cuprinse între 29 și 34 de ani au fost prinși în flagrant, în noaptea de miercuri spre joi, în timp ce încercau să spargă un bancomat din localitatea Vulturu, județul Vrancea. 

Aceștia ar fi încercat să îl detoneze, după ce ar fi aprins 2 fitile conectate la materialul exploziv, în scopul sustragerii banilor din bancomat.

„Noaptea trecută au fost prinși în flagrant, în județul Vrancea, patru bărbați cu vârste cuprinse între 29 și 34 de ani, din județul Galați, care încercau să sustragă o sumă de bani dintr-un bancomat. Pe parcursul intervenției s-a folosit armamentul din dotare, întrucât persoanele bănuite au încercat să fugă. Se deplasau cu un autoturism cu numere false, iar urmare a intervenției, cei patru au fost prinși imediat după locul faptei”, a declarat secretarul de stat din MAI, chestorul Bogdan Despescu.

Potrivit IGPR, după realizarea flagrantului, au avut loc 12 percheziții la locuințele celor în cauză și ale complicilor acestora.

Pagubă de peste 100.000 lei

Chestorul Bogdan Despescu a anunțat că doi dintre cei patru bărbați sunt cercetați și cu privire la alte fapte comise anterior, iar polițiștii dețin informații că ei ar fi implicați și în comiterea unor fapte de același gen pe teritoriul altor state din UE.

Potrivit purtătorului de cuvânt IPJ Galați, Gabriela Costin, în perioada septembrie - octomobrie 2020, cei patru suspecți ar fi distrus două bancomate situate în comunele gălățene Liești și Tulucești și un bancomat situat în comuna vrânceană Păunești, reușind să sustragă suma de 130 de mii de lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, furt calificat în formă continuată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor în forma continuată.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Spărgători de bancomate prinși când detonau cu praf de pușcă un ATM din Vrancea [Video]