Antena Meniu Search
x

Hoțul de bancomate din Belgia, prins într-un lan de porumb din Bihor, ar fi obținut sute de mii de euro din infracțiuni

A fost prins într-un lan de porumb în România, după ce a aruncat mai multe bancomate în aer, în Belgia. Un gălăţean, dat în urmărire internaţională, a fost arestat de poliţiştii din Bihor, după o urmărire ca în filme. Bărbatul urmează să fie predat autorităţilor belgiene, unde va fi judecat alături de complicii săi. 

de Georgiana Botez

la 30.09.2020, 22:54

Vezi și
  • Hoțul de bancomate din Belgia făcea parte dintr-o grupare de patru infractori.

Gruparea de hoţi, formată din mai mulţi români, a semănat teroare în Belgia în toamna anului trecut, după ce a spart mai multe bancomate. Metoda folosită era una clasică: aceştia introduceau materiale explozive în bancomat, le detonau, apoi luau banii găsiţi în cutia de valori. 

Denise Michiels, martor: Am auzit o bubuitură. Am ieşit afară şi, dintr-o dată, m-am găsit faţă în faţă cu o persoană cu o cagulă pe faţă. I-a spus ceva colegului său şi apoi eu am intrat înapoi înăuntru. 

În mai puţin de o lună au dat şase spargeri şi aşa au reuşit să fure peste 700 de mii de euro. O singură greşeală a fost însă suficientă pentru a fi prinşi. La una dintre spargeri, pe firul de legătură dintre explozibil şi detonator, poliţiştii belgieni au găsit amprenta unuia dintre hoţi.

În iunie, în urma unor percheziţii, autorităţile belgiene au arestat trei persoane de naţionalitate română. Unul dintre infractori a reuşit însă să scape şi a fost dat în urmărie internaţională. 

Până luni, când a fost prins la aproximativ 50 de kilometri de Oradea. 

Poliţiştii bihoreni aveau informaţii că bărbatul se află în Oradea şi este pasager într-o maşină cu numere de Belgia. În momentul în care aceştia au vrut să îi oprească în trafic, şoferul a apăsat pedala de acceleraţie şi astfel a reuşit să fugă. 

A urmat o urmărire ca-n filme. 

Fugarul s-a ascuns în acest lan de porumb iar în momentul în care şi-a dat seama că oamenii legii sunt deja pe urmele lui, a luat-o la fugă. Abia după câţiva kilometri, poliţiştii au reuşit să îl prindă, moment în care le-a prezentat un document de identitate fals. 

Suspectul a ajuns în arest pentru 15 zile şi va fi predat autorităţilor belgiene 

Claudia Rus, purtător de cuvânt al Curţii de Apel Oradea: Măsura a fost dispusă ca urmare a faptului că pe numele acestuia există o semnalare în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile judiciare din Belgia pentru comiterea infracţiunilor de furt organizat sau armat, distrugere, respectiv asociere de răufăcători. 

Potrivit autorităţilor belgiene, suspecţii riscă între 20 şi 30 de ani de închisoare. Pedeapsa s-ar putea agrava dacă vor fi găsiţi vinovaţi de jafuri comise după acelaşi tipar şi în alte ţări. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Hoțul de bancomate din Belgia, prins într-un lan de porumb din Bihor, ar fi obținut sute de mii de euro din infracțiuni