Antena Meniu Search
x

Special! Cele mai frumoase castele din lume

Spre deosebire de România, unde castelele şi cetăţile sunt lăsate pradă timpului, în restul Europei construcţiile vechi sunt menţinute în stare foarte bună, datorită potenţialului lor turistic!

Vezi și

Spre deosebire de România, unde castelele şi cetăţile sunt lăsate pradă timpului, în restul Europei construcţiile vechi sunt menţinute în stare foarte bună, datorită potenţialului lor turistic!

Unii proprietari de castele merg şi mai departe, aşa că închiriază unele saloane pentru a fi organizate nunţi. Sau le pun la dispoziţia producătorilor de filme.

Castelul Belvoir din Marea Britanie se numără printre construcţiile cu o soartă fericită. Nu a fost dărâmat şi reconstruit de nu-ştiu-câte ori, nu a schimbat atât de mulţi proprietari, mai mult, una dintre aripi este şi în prezent locuită de familia nobiliară Rutland. Spre deosebire de alte castele care au fost transformate în muzee, Belvoir se transformă, la nevoie, din loc de organizare a nunţilor, în platou de filmare. "Codul lui Da Vinci" este doar una dintre peliculele în care apar scene filmate în castel.

În cazul Cite de Carcassonne nu mai vorbim despre un castel, nici despre o cetate, ci despre un adevărat oraş fortificat. Zidurile sale au o lungime de 3 kilometri şi, cu toate că a fost în pericol de a fi distrus în 1849, printr-o decizie a guvernului francez. Populaţia locală a protestat şi bine a făcut, pentru că - în 1997 - Carcassonne a intrat în patrimoniul UNESCO.

Tot în patrimoniul UNESCO este şi Mont Saint Michel. Nici în acest caz nu discutăm despre o cetate, ci tot despre o fortificaţie care ocupă o întreagă insulă. Nu se află în mijlocul mării, ci la 600 de metri de ţărm. Înainte vreme, vizitatorii nu puteau ajunge acolo decât pe jos, în perioada refluxului. La ora actuală, legătura cu insula se face printr-un pod inaugurat anul trecut. Dar nici măcar această construcţie modernă nu face faţă atunci când este flux, iar valurile sunt prea mari. De-a lungul anilor, Mont Saint Michel a fost sursă de inspiraţie pentru mulţi artişti, iar în prezent a apărut într-unul din jocurile seriei Assasin's Creed.

Castelul Neuschwanstein din Germania a fost construit din ordinul regelui Ludovic al doilea al Bavariei. Singura indicaţie dată de monarh a fost ca arhitectura să-i amintească de operele lui Wagner, al cărui admirator fără rezerve era. Deşi a investit comori în finalizarea castelului, Ludovic a dormit acolo doar 11 nopţi. În mod sigur, nu s-a gândit nicio clipă că iubitul său castel avea să devină celebru nu pentru că a fost inspirat de muzica lui Wagner, ci pentru că Disney l-a folosit pentru a crea castelul Frumoasei Adormite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Special! Cele mai frumoase castele din lume