Antena Meniu Search
x

Special! Locurile cu șanse mari unde poți să îți găsești jumătatea

Nimeni nu o să uite vreodată locul în care şi-a cunoscut jumătatea. Dar, pentru orice eventualitate, cercetătorii au făcut un top al celor mai frecvente astfel de locuri, în care acest lucru se întâmplă

Vezi și

Nimeni nu o să uite vreodată locul în care şi-a cunoscut jumătatea. Dar, pentru orice eventualitate, cercetătorii au făcut un top al celor mai frecvente astfel de locuri, în care acest lucru se întâmplă

Studiile lor arată că 20% din cupluri s-au cunoscut în baruri sau restaurante, iar două din zece s-au cunoscut pe internet. Dar, indiferent de cât de mult vă iubiţi partenerul, locul unde ne cunoaştem pentru prima dată poate avea influenţe asupra relaţiei.

"Influenţe pot fi destule în funcţie şi de conotaţia acelui loc, fie că este vorba şi despre un bar, un restaurant, un anturaj comun, un club dar să nu uităm şi de mediul virtual pentru că cele mai multe relaţii se leagă în ultima perioadă în mediul virtual", spune psihologul Cristina Zaharia.

Pentru Alex Maţaev, finalistul de la X Factor, nu a avut nicio importanţă locul unde şi-a găsit jumatatea. Prea puţin contează, atâta timp cât relaţia lui durează de luni bune. "Eu zic că orice loc este posibil, la mine de exemplu, cum s-a întâmplat, eu m-am întâlnit cu iubita mea la XFactor la Antena 1, deci orice loc, nu contează".

Alex a avut noroc să-şi întâlnescă iubita pe platourile de la X Factor. Pentru alţi tineri însă clubul rămâne aproape singurul loc în care pot cunoaşte lume nouă sau pot înfiripa o relaţie. Din păcate una a cărei durabilitate este pusă sub semnul întrebării.

În ultimii ani, Internetul a devenit un fel de Cupidon al generaţiei tinere. Cum foarte mulţi tineri sunt dependenţi de reţelele de socializare, nu mai e de mirare pentru nimeni de ce mediul virtual este un loc foarte tentant în care tinerii pot găsi jumătatea.

Un alt loc în care unii sunt tentaţi să lege relaţii este chiar locul de muncă. Dar specialiştii nu recomandă o astfel de legătură intimă.

"Deşi nu este indicat să avem acelaşi mediu de lucru cu partenerul, este frumos ca cei doi să se reîntâlnească într-un cadru intim, acasă. În momentul în care avem şi acelaşi loc de muncă, dispare acel iz de intimitate pe care îl putem dezvolta, acea aşteptare, trebuie să ne fie dor unul de celălalt, nu trebuie să ne plictisim", mai explica Cristina Zaharia.

Deci, locul în care ne găsim partenerul de viaţă poate sau nu să conteze. Există mii de relaţii începute în cele mai bizare locuri. Secretul unei relaţii de durată ţine de încrederea şi înţelegerea în cuplu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Special! Locurile cu șanse mari unde poți să îți găsești jumătatea