Antena Meniu Search
x

Sportul după ureche, pericol pentru sănătate. Cele mai dese greşeli din sălile de fitness

Vezi și

Sportul ne ajută să stăm departe de medic. Dar, atunci când îl practicăm incorect, ne poate trimite direct la spital. Problemele lombare şi cele ale articulaţiilor sunt cele mai întâlnite, iar recuperarea poate fi de lungă durată.

România e o ţară sedentară. O arată statisticile. Peste 60% din populaţie nu practică sport deloc, iar 18% dintre români fac mişcare foarte rar. Nici cei care merg totuşi la sală nu sunt feriţi de pericol. Pentru că fac greşeli... de începător. 

Exerciţiile incorecte fac mai mult rău decât bine. 

În cazul genuflexiunilor, genunchii sunt duşi mult prea în faţă şi depăşesc linia vârfurilor, iar călcâiele se ridică de pe sol. Aşa că, în loc să antrenăm muşchii fesieri, ai picioarelor, dar şi pe cei abdominali, ne punem în pericol, de fapt, zona lombară. 

Pe acelaşi subiect

Greşeli se fac şi la flotări, dar şi în cazul presei pentru pectorali.

Aşa se face că numărul celor care au probleme în urma antrenamentelor a crescut cu peste 30 de procente, în ultimii ani. Iar cei mai mulţi ajung din sala de sport... direct la fizioterapeut sau la kinetoterapeut. 

Surprinzător, sportul practicat incorect afectează şi pielea. 

Mulţi români practică sport doar la început de an. Din ianuarie până în mai, creşte cu 30% numărul celor care merg la antrenamente. Vara şi toamna, însă, redevin sedentari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Sportul după ureche, pericol pentru sănătate. Cele mai dese greşeli din sălile de fitness