Antena Meniu Search
x

Tratamentul prin plutire ajută la recuperarea fizică și psihică

Când nu pluteşti de fericire, poţi pluti. la propriu. Terapia prin plutire vindecă stresul, durerea, oboseala şi depresia. O oră petrecută într-o capsulă cu apă sărată echivalează cu patru ore de somn profund.

Vezi și

Când nu pluteşti de fericire, poţi pluti. la propriu. Terapia prin plutire vindecă stresul, durerea, oboseala şi depresia. O oră petrecută într-o capsulă cu apă sărată echivalează cu patru ore de somn profund.

Pluteşti şi te recuperezi. Pare o imagine desprinsă din filmele SF, dar este, de fapt, o terapie cu multiple beneficii. Ajută la detoxifierea organismului şi la procesul de învăţare, reduce depresia, anxietatea sau stresul şi diminuează tensiunea arterială. Şi nu numai...

Terapia este foarte simplă. Practic, timp de o oră, pluteşti într-o capsulă care se închide ermetic, în apa bogată în sare cu magneziu. Sarea folosită în cadrul terapiei prin plutire este adusă tocmai din Anglia şi este specială, spun experţii, tocmai pentru că are efcete miraculoase.

-Face foarte bine la muşchi, ligamente, la recuperare post traumatică. În America şi Asia spitalele au float pod-uri şi pacienţii se recuperează cu până la 50% mai repede, datorită sării.

Pe acelaşi subiect

Ana-Maria a simţit pe pielea ei beneficiile. 

-Merg destul de des la sală şi mai ales acum, după sărbători, am început un program intens şi am început să simt puţină oboseală, cu stresul de la birou. E a doua oară când vin dar...m-am simţit foarte bine.  

Specialiştii spun că o oră de plutire echivalează cu patru ore de somn profund. Terapia este completată de lumini şi muzică. 

Studiile privind efectele terapiei prin plutire au început încă din anii 50. După mai multe experimente, experţii şi-au dat seama că plutirea stimulează creierul să elibereze endorfine, adică hormonul fericirii. În multe şcoli şi universităţi, astfel de bazine îi ajută pe elevi sau studenţi să aibă o memorie mai bună şi să înveţe mai rapid.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Tratamentul prin plutire ajută la recuperarea fizică și psihică