Antena Meniu Search
x

Românii nu ştiu să se bucure de lucrurile simple şi de aceea sunt nefericiţi

Românii sunt printre cei mai nefericiţi pământeni. Ţara noastră ocupă locul 71 într-un top mondial al fericirii. La polul opus sunt danezii. Un popor mic, dar care ştie să se bucure de lucrurile simple.

Vezi și

Românii sunt printre cei mai nefericiţi pământeni. Ţara noastră ocupă locul 71 într-un top mondial al fericirii. La polul opus sunt danezii. Un popor mic, dar care ştie să se bucure de lucrurile simple.

Românii au uitat să zâmbească. Este concluzia raportului făcut de Organizaţia Naţiunilor Unite, care situează România pe ultimele poziţii într-un top al fericirii. Surprinzător, la nivel global, cei mai fericiţi oameni sunt cei din regiunile mai puţin dezvoltate. 

-Cele mai fericite comunităţi din lume sunt comunităţi izolate. Pe insule, acolo trăiesc şi cei mai longevivi oameni din lume.

La nivel european, pe primul loc în topul fericirii se află Danemarca, urmată de Elveţia şi Islanda. Secretul lor? Se numeşte Hygge şi e un concept bazat.. pe lucruri simple.

Pe acelaşi subiect

-De exemplu, majoritatea danezilor au în camera de zi perne moi şi lumânări cu miros de lavandă sau vanilie. Iar momentul în care se relaxează cel mai tare este atunci când citesc o carte bună şi au alături o ciocolată fierbinte. 

Monica Davidescu a încercat să urmeze şi ea un astfel de stil de viaţă. Şi crede că tocmai aceste lucruri simple sunt cele de care românii au uitat să se bucure. 

-Atunci când venim de la serviciu suntem angoasaţi de toate problemele noastre, nu ştim cum să scăpăm de ele şi nu mai ştim să fim fericiţi. În ultimii 25 de ani, noi toţi cei care am trăit în lipsuri ne-am dorit să avem, să avem. Şi am făcut mari greşeli. 

Şi ea a avut multe momente grele. Însă, şi-a păstrat întotdeauna zâmbetul. 

-Sunt amănunte mici, care ţin de persoanele dragi. Nu am reuşit singură. Am reuşit cu oamenii de lângă mine care mi-au întins o felie de energie bună, care m-au scos din greutatea prin care treceam cu o vorbă bună, cu un dar, cu o ieşire. 

Românii sunt împărţiţi în două mari categorii. Pe de-o parte sunt cei care sunt fericiţi doar dacă au bani şi putere, iar de cealaltă parte sunt cei care visează. Mai puţini la număr. 

-Românii tot timpul simt nevoia să se compare cu alte ţări, tot timpul sunt ţări superioare, din punct de vedere economic, din punct de vedere politic. Niciodată nu se duc să se compare cu India, cu Africa sau cu ţări care într-adevăr sunt foarte sărace. 

Ţara noastră se situează pe locul 71 în topul fericirii. Comparativ cu femeile, bărbaţii sunt cei care sunt mai mulţumiţi de carieră, venituri, dar şi de aspectul fizic, însă nu îndeajuns. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Românii nu ştiu să se bucure de lucrurile simple şi de aceea sunt nefericiţi