Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Spovedania unui campion. Leonard Doroftei, somat să-și închidă afacerea! "Nu vreau să cred că am fost un prost să mă întorc acasă"

"Nu cer de pomană. Vreau doar să fiu ajutat!". Sunt vorbele campionului Leonard Doroftei, care vrea să-şi salveze afacerea. Locul în care a investit banii câştigaţi cu sânge, la propriu, şi cu mii de lovituri încasate.

de Redactia Observator

la 29.08.2017 , 20:44

"Nu cer de pomană. Vreau doar să fiu ajutat!". Sunt vorbele campionului Leonard Doroftei, care vrea să-şi salveze afacerea. Locul în care a investit banii câştigaţi cu sânge, la propriu, şi cu mii de lovituri încasate.

O sală de box îi poartă numele. La fel şi strada care duce acolo. La Ploieşti, în oraşul unde Leonard Doroftei s-a întors. E plătitor de taxe în România şi toţi banii strânşi cu croşeul sunt investiţi aici. În pub-ul pe care primăria vrea să-l închidă. 

Eu am avut şansa să lupt pentru ce am şi pentru lucrurile în care eu cred. Că vreau să stau în România, că vreau să trăiesc în România, că vreau să-mi cresc copiii în România. Cu ce-am greşit?", se întreabă Leonard Doroftei.

Vezi și

"N-am cerut nimic nimănui, n-am cerşit, îmi văd de treaba mea. Şi sunt Leonard Doroftei, campionul lumii, care v-a reprezentat atât de bine cât a putut", continuă, mâhnit, campionul.

Ca să-l evacueze, autorităţile l-au dat în judecată pe fostul campion, pe care cu ani în urmă l-au făcut cetăţean de onoare. Doroftei spune că nu se opune legii. 

Iar dacă spaţiul de acum prezintă risc seismic, să fie ajutat cu altul. Nu are un pub ca oricare altul, ci un adevărat muzeu. Pereţii sunt plini cu amintiri - eşecuri şi realizări deopotrivă. De la centura de campion mondial, la poza cu arcada sângerândă.

"E muncă, uite aşa mi-am câştigat eu banii", spune campionul.

Încă mai are forţă în pumn. Şi mult umor. Umorul pe care l-au cunoscut şi adversarii.  Unul dintre ei, Spadafora, l-a anunţat că i-a pregătit 1000 de lovituri în cap.

<<Trăit la periferie, ştii ce i-am spus: "Nu poţi tu să dai, cât pot eu să duc!">>, îşi aminteşte Doroftei.

Leonard Doroftei putea să aleagă. A fost atât de popular în Canada, încât a fost naturalizat. Dar nu a vrut să rămână acolo după ce a pus mănuşile în cui.

"Nu vreau să cred că am fost un prost să mă întorc acasă", încheie campionul.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri sociale » Spovedania unui campion. Leonard Doroftei, somat să-și închidă afacerea! "Nu vreau să cred că am fost un prost să mă întorc acasă"