Antena Meniu Search
x

Video Stâlpi în mijlocul trotuarului, soluţia "smart" pentru înlocuirea reţelei de iluminat, în Alba Iulia. Localnicii, consternaţi: "Ca la români"

O soluţie "smart" pentru înlocuirea reţelei de iluminat le dă mari bătăi de cap oamenilor din Alba Iulia. Aceştia s-au trezit cu stâlpi montaţi în mijlocul trotuarului, după ce responsabilii lucrării nu s-au deplasat în teren şi au proiectat totul din birou. Acum, primăria caută o soluție pentru a muta stâlpii şi a elibera trotuarul. 

de Redactia Observator

la 28.01.2023, 09:54

Vezi și

Locuitorii din Alba Iulia au trăit un şoc după ce, pe mai multe străzi din oraş, au început să răsară stâlpi pe trotuare. Este soluţia isteaţă pe care a găsit-o primăria pentru a scăpa de reţeaua de cabluri.

Marius Filimon, viceprimar Alba Iulia: Este vorba despre o zonă unde trotuarele sunt foarte înguste. Proiectanţii au realizat un proiect în care au respectat normativele, distanţa faţă de carosabil. 

Dacă în teorie această soluţie smart era benefică pentru locuitori, în practică... le dă doar bătăi de cap pietonilor.

Localnic: Ca la români, adică numai noi putem face aşa ceva. Facem o idee, dar nu o gândim înainte să o punem în aplicare. 

Reporter: Cum vi se pare faptul că au montat stâlpii în mijlocul trotuarului?

Localnic: Cam ciudată, dar e ca la noi. E ciudată treaba. Asta e.

Acum, pietonii sunt nevoiți să facă slalom printre stâlpi. 

Localnică: E o inconvenienţă uriaşă. Adică, nu-i de ajuns că e circulaţia foarte mare în zona asta, iar pe lângă că trebuie să trecem pe trotuar, acum trebuie să trecem să ocolim şi stâlpii. Şi trebuie să fim atenţi să nu ne lovească careva.  

Localnic: Mi se pare foarte prost. Se poate trece, dar greu.

Reporter: Dacă vine o mămică cu căruciorul?

Localnic: Ocoleşte pe lângă el, îl bagă prin noroi, peste bordură. 

Localnică: Trebuie să ai grijă la maşini ca  să nu te lovească, şi după să treci cu copilul pe aici, cu căruciorul. Sunt pe ambele părţi stâlpii aşa. 

Localnic: Eu nici nu pot să vin cu fetiţa cea mică. Ar trebui ceva soluţii.

Primăria caută acum o soluție pentru a muta stâlpii care pun în pericol pietonii.

Marius Filimon, viceprimar Alba Iulia: Una dintre soluțiile extreme, să zic aşa, este chiar lărgirea trotuarului, pentru a se putea circula în condiţii foarte bune. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Stâlpi în mijlocul trotuarului, soluţia "smart" pentru înlocuirea reţelei de iluminat, în Alba Iulia. Localnicii, consternaţi: "Ca la români"