Antena Meniu Search
x

Video Staţiunea care devine destinația preferată a celor care vor să se bucure de zăpadă

Este iarnă și ninsorile din ultimele zile au adus zăpadă din belșug, astfel că toate drumurile duc din nou către munte.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 19.01.2021, 18:12

Vezi și
  • Pentru a evita aglomerația, tot mai mulți pasionați ai sporturilor de iarnă aleg să descopere locuri mai puțin cunoscute.

Este iarnă și ninsorile din ultimele zile au adus zăpadă din belșug, astfel că toate drumurile duc din nou către munte. Pentru a evita aglomerația, tot mai mulți pasionați ai sporturilor de iarnă aleg să descopere locuri mai puțin cunoscute. Cu peisaje desprinse parcă din basme și cu pârtii la standarde internaționale, stațiunea clujeană Buscat de la Băișoara devine destinația preferată a celor care vor să se bucure de zăpadă

Păduri nesfârșite de brazi care se îndoaie sub greutatea zăpezii, căsuțe tradiționale din lemn, pârtii de schi cât vezi cu ochii și cel mai curat aer din țară. De toate acestea se bucură turiștii care aleg stațiunea clujeană Băișoara, de pe Muntele Buscat.  

Staţiunea devine magnet pentru schiori

E plăcut, mai ales dacă ai copii mici, e ușor să îi înveți. Pârtia e uşoară”, spune o turistă venită aici. 

Ninsorile puternice din ultimele zile au făcut ca locul să fie ca un magnet pentru pasionații sporturilor de iarnă și nu numai. Pe pârtiile de aici, cei mici sunt inițiați în tainele schiatului.

Sunt deschise trei din cele cinci pârtii de schi, e aer curat, cei care vin aici se pot plimba și cu o sanie trasă de cai. Sunt activități pentru toate varstele”, spune Iancu Șerbănescu, administratorul domeniului.  

Pârtiile deschise însumează aproape 5 kilometri, dar cei care vin aici își pot aminti de bucuriile copilăriei la săniuș. Iubitorii de frumos, pot alege o plimbare cu sania trasă de cai pe drumurile de munte acoperite cu zăpdă sau împătimiții plimbărilor pot porni într-o drumeție de 15-20 minute până pe Vârful Buscat, într-un peisaj care îți taie răsuflarea. În zilele însorite, cu puțin noroc, de aici se pot observa chiar și crestele Făgaraşilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Staţiunea care devine destinația preferată a celor care vor să se bucure de zăpadă