Antena Meniu Search
x

Video Ziua Zăpezii, sărbătorită pe pârtiile de la munte. La Vatra Dornei, copiii s-au costumat în personaje din desene animate

Ziua Internaţională a Zăpezii a fost prilej de mişcare şi distracţie pentru toţi iubitorii sporturilor de iarnă, mai ales pentru copii. Pârtiile au fost pline, iar micuţii schiori au avut parte de cursuri gratuite, dar şi de parade pe zăpadă. Cu mic, cu mare, oamenii s-au luat la întrecere cu săniile.

de Redactia Observator

la 17.01.2021, 22:31

Vezi și
  • Micii schiori au avut parte de cursuri gratuite şi de parade pe zăpadă, de Ziua Zăpezii.
  • Aglomeraţie a fost şi pe pârtiile din Câmpulung Moldovenesc, unde oamenii şi-au testat răbdarea câte o oră şi jumătate la coada pentru telegondolă.

Zeci de copii s-au costumat în personaje de desene animate şi au coborât pe schiuri într-o paradă a mascotelor, pe pârtia Parc din Vatra Dornei. Cu toţii au fost răsplătiţi.

Cel mai mic dintre participanţi are doar 3 ani şi a început să îşi construiască deja palmaresul de schior.

De ziua internaţională a zăpezii, toţi copiii de până în 14 ani au primit lecții gratuite de schi de la instructori autorizați.

Staţiunea montană din nordul ţării a fost plină de oameni veniţi din toată ţara. Trei mii de iubitori ai sporturilor de iarnă s-au înghesuit pe cele două pârtii deschise.

Pârtii pline de turiști și la Câmpulung Moldovenesc

Aglomeraţie a fost şi pe pârtiile din Câmpulung Moldovenesc. Oamenii şi-au testat răbdarea câte o oră şi jumătate la coada pentru telegondolă.

Părinţi şi copii şi-au dat întâlnire pe pârtiile din Băişoara, într-o reuniune de clasă, după aproape un an de şcoală online.

Liliana Ciortea, învățătoare: ”Am venit cu elevii din clasa mea, din clasa a doua B din Aiud, alături de părinți, să facem o întâlnire. Decat sa fim tot pe Zoom, să ne întalnim și în aer curat”.

Toată lumea a avut parte de cursuri gratuite de schi timp de două ore. Însă primii paşi parcă sunt mai siguri sub supravegherea părinţilor.

După o zi pe pârtie la minus 15 grade Celsius, turiştii descoperă noi senzaţii într-un ciubăr cu apă fierbinte.

Alex, administrator pensiune: Se pot relaxa in ciubar aici, pe roof top, si pot admira o priveliște superbă, se vede chiar curbura Carpaților în partea cealalta”.

În Gârnic, localnicii s-au întrecut cu săniile pe deal

Temperaturile scăzute de minus 14 grade nu i-au speriat pe turiştii veniţi în weekend la Cheile Grădiştei. Au ieşit cu mic, cu mare, la săniuş şi la schi. Chiar şi începătorii s-au aventurat.

Nu e sărbătoare a zăpezii fără săniuş. Locuitorii comunei Gârnic au reluat o veche tradiţie care în alţi ani scotea zeci de oameni pe derdeluş: s-au întrecut cu săniile.

Dacă la coborâre a fost ușor, la urcare au avut nevoie de ajutorul maşinilor cu dublă tracţiune. După întrecere, toţi s-au înghesuit la o gustare şi un pahar cu vin fiert.

Ziua Zăpezii este sărbătorită în fiecare an în cea de-a treia duminică a lunii ianuarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Ziua Zăpezii, sărbătorită pe pârtiile de la munte. La Vatra Dornei, copiii s-au costumat în personaje din desene animate