Antena Meniu Search
x

Strada, pânză pentru culorile lui Vasile Murivale

Pe Vasile Murivale l-am găsit în locul care-i ţine loc de pânză: strada. Pune culoare acolo unde alţii pun gunoaie şi construieşte, cu fiecare tuşă, o lume mai frumoasă.

de Redactia Observator

la 02.06.2020, 11:51

Vezi și
  • Vasile Murivale şi-a descoperit pasiunea pentru artă la 20 de ani.
  • Înainte lucra ca telefonist.

E harul lui - să vadă paradisul în fiecare colţ şi să transforme orice zid în operă de artă. Paradaoxal, pentru că a însufleţit un loc abandonat, a fost cât pe ce să fie amendat de poliţiştii locali cu 10 mii de lei.

Vasile Murivale şi-a descoperit pasiunea pentru artă la 20 de ani. Era telefonist. A studiat la fosta Academie Luceafarul şi şi-a continuat visul. A fost mereu un singuratic, astfel că perioada pandemiei nu l-a speriat. Doar l-a limitat puţin.

Vasile Murivale: Mergeam să iau alimente şi îmi ziceau, dumneavostră nu aveţi voie că aţi depăşit, că era de la 11 la 15. Ziceam, domne am 63 de ani. Şi cand ma intorceam mai faceam o fotografie si imi ziceau, intraţi în casă, intraţi în casă.

A folosit internetul ca să îşi promoveze lucrările în spaţiul online. Iar oamenii, dornici de frumos în vremuri grele, au început să-i admire operele de artă stradală şi mai mult.

Vasile Murivale este artistul care a scos arta în stradă. A avut expoziţii în toată lumea, de la New York la Paris şi Monaco.

Şi, ca orice artist complet, vede lumea şi oamenii într-un mod unic, plin de emoţie şi culoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Strada, pânză pentru culorile lui Vasile Murivale