Antena Meniu Search
x

Video Nicușor Dan vrea să transforme radical Capitala. Limita de viteză de 30km/h și benzi de șosea cedate bicicliștilor și pietonilor

Primăria Capitalei reduce viteza pentru şoferi şi visează un oraş al bicicliştilor. Potrivit unui proiect votat astăzi de consilierii generali, pe zeci de artere din centrul oraşului se va circula cu cel mult 30 de kilometri pe oră. Şi vor avea la dispoziţie mai puţine benzi. Una va fi folosită exclusiv de biciclişti şi pietoni.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 08.11.2021, 20:06

Vezi și

Centrul Capitalei ar urma să devină un loc extrem de prietenos pentru pietoni şi biciclişti în timp ce şoferilor li se vor tăia din drepturi şi din benzile de circulaţie. Concret, primăria Capitalei a aprobat deja un proiect care presupune ca pe 42 de artere din oraş, o bandă să fie rezervată bicicliştilor şi pietonilor. Pe celelalte benzi, şoferii vor circula cu viteză redusă.

Șoferii au păreri împărţite

Pe strada Tache Ion, şoferii nu vor mai putea parca pe o parte şi pe cealaltă a arterei. Vor fi 3 benzi de circulaţie, dintre care una va fi folosită exclusiv de biciclişti si pietoni iar celelalte de şoferi care nu vor avea voie să depăşească viteza de 30km pe oră. Am experimentat viteza redusă în trafic, pe una dintre artere.

În trafic, şoferii au păreri împărţite. Alţii, însă, văd cu ochi buni măsura. "Cel mai mare risc este acela de aglomerare a zonelor adiacente celor 42 de artere pentru că o să evităm o zonă foarte aglomerată în care se circulă cu 30km pe oră, ne vom duce pe rutele de jur împrejur. E care vor fi sufocate probabil", a declarat Emil Gâtej, specialist trafic rutier. Proiectul municipalităţii va costa 320 de milioane de lei dintre care, aproape 300 de milioane de la bugetul de stat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Nicușor Dan vrea să transforme radical Capitala. Limita de viteză de 30km/h și benzi de șosea cedate bicicliștilor și pietonilor