Un student din Galaţi a inventat un soft care poate preveni violenţele sau atacurile teroriste
Într-o lume în care violenţele sunt tot mai întâlnite în spaţiile publice, un tânăr student din Galaţi a venit cu o soluţie inedită pentru a reduce numărul acestora.
- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Într-o lume în care violenţele sunt tot mai întâlnite în spaţiile publice, un tânăr student din Galaţi a venit cu o soluţie inedită pentru a reduce numărul acestora.
A creat un software revoluţionar de vedere artificială cu ajutorul căruia pot fi semnalate şi chiar prevenite atacurile fizice, cele armate, incendiile sau chiar atentatele teroriste.
Condiţia principală este ca programul realizat să fie implementat în sistemul de supraveghere video, indiferent de locaţie.
Violenţele pe stradă sunt tot mai des întâlnite în ultima perioadă. Un incident asemănător a avut loc de curând şi în Galaţi.
- Tânără dansatoare româncă, bătută crunt în Italia. Alexandra a fost lovită fără milă de mai mulţi bărbaţi
- Fiica lui Cristian Boureanu, ruptă în bătaie într-un club din Bucureşti. Ioana a fost călcată în picioare de...
- Un bărbat şi-a bătut rău nevasta în gara din Buzău, încercând să o urce în tren. Femeia a căzut leşinată...
De aici a pornit ideea unui student în anul patru la Facultatea de Inginerie - Informatică Aplicată, de a inventa un sistem revoluţionar de prevenire a unor astfel de pericole.
Softul poate fi implementat în orice oraş, instituţie sau chiar locuinţe private care au camere de supraveghere. Astfel pot fi detectate pericole, chiar şi de jaf armat sau terorism.
Cu toate acestea, pentru a putea fi evitată o situaţie de alarmare falsă, cum ar fi cazul în care doi copii se joacă, un operator trebuie să certifice evenimentul petrecut. Proiectul studentului este un real succes, cred colegii săi.
Programul a fost dezvoltat în doar trei zile, dar încă nu este brevetat. După o serie de teste, însă, ar putea fi implementat la scară largă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰