Antena Meniu Search
x

Studenţii din Suceava au inventat berea din făină de ghinde sau iaurtul cu seminţe de cânepă

Zeci de studenţi din Suceava aduc un suflu proaspăt în industria alimentară. Ei s-au "războit" în reţete inovative şi arome îmbietoare. A fost, de fapt, o competiţie care le-a testat cunoştinţele acumulate la cursuri. Creativitatea nu a avut limite, iar produsele au fost gustoase şi sănătoase.

de Redactia Observator

la 07.04.2019, 18:23

Vezi și

Zeci de studenţi din Suceava aduc un suflu proaspăt în industria alimentară. Ei s-au ''războit'' în reţete inovative şi arome îmbietoare. A fost, de fapt, o competiţie care le-a testat cunoştinţele acumulate la cursuri. Creativitatea nu a avut limite, iar produsele nu au fost doar gustoase, ci şi sănătoase. Vă dăm doar câteva exemple: bere fără gluten şi îngheţată fără coloranţi artificiali.

A fost momentul perfect pentru studenţii la inginerie alimentară să pună în practică ce au învăţat la facultate. Fiecare echipă a creat un produs care nu se găseşte în magazine. 

Unul dintre concurenţi spune că "am venit cu îngheţată făcută din măr copt, scorţişoara, fructoză şi pectină. Am folosit produse naturale şi nu este destinată stocării în hipermarket, ci servirii la restaurant". 

La fel de gustos este şi iaurtul cu proteine. 

Concurentul respectiv spune că "este un iaurt cu sfeclă şi seminţe de cânepă. Partea inovativă este proteina din cânepă. Are un efect antioxidant, stimulator deoarece este un produs fermentativ". 

Berea Moeko, berea din făină de ghinde

Nu au lipsit nici băuturile inovative, cum ar fi berea din făină de ghinde. 

Unul dintre concurenţi a prezentat "Berea Moeko. O bere slab alcoolică, nedistilată, obţinută cu ajutorul drojdiei de bere prin fermentare. Are un gust dulce-amărui, fructat, cu nuanţe de nuci verzi".

Toate reţetele sunt originale. Concurenţii au exclus glutenul şi au mizat numai pe ingrediente sănătoase. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Producătorii au pus ochii pe invenţiile studenţilor

Produsele au fost create cu scopul de a fi comercializate.  

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mai multe firme din industria alimentară au venit deja cu oferte.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Concursul FIA Food Fest 2019 este la prima ediţie şi îşi propune să îi pregătească pe studenţi pentru viitoarea meserie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Studenţii din Suceava au inventat berea din făină de ghinde sau iaurtul cu seminţe de cânepă