Antena Meniu Search
x

Subprefectul de Suceava, mesaj pentru "curajoșii" care-și învață copiii să nu poarte mască

Subprefectul de Suceava, Laura Morar, a transmis un mesaj pe Facebook pentru toți cei care nu cred în eficiența măștilor de protecție împotriva noului coronavirus și se opun crezând că vor face față bolii, în cazul unei eventuale infecții cu COVID-19.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.08.2020, 08:57

Subprefectul de Suceava, mesaj pentru "curajoșii" care-și învață copiii să nu poarte mască
Subprefectul de Suceava, mesaj pentru "curajoșii" care-și învață copiii să nu poarte mască - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Laura Morar relatează un scurt episod când a auzit un părinte spunându-i copilului său nu poartă mască pentru că sunt „curajoși”.

Laura Morar relatează un scurt episod petrecut pe stradă, când a auzit un părinte spunându-i copilului său că ei nu poartă mască pentru că sunt „curajoși”. Laura încheie spunând că alege să se protejeze astfel nu de frică, ci de drag de viață.

Azi dimineata, in drum spre birou, in spatiu deschis, cu masca pe fata, am trecut pe langa un tata de mana cu un baietel. Nitel miopa sunt, dar de auzit, inca aud. Chiar prea-bine!

– Ai vazut, tati? Tanti are masca!

– De frica, Tudor! De frica! Noi suntem curajosi!

M-am framantat toata ziua…

Pe 20 iulie 2020, 48 de minute pe ceas, am intrat in sectia COVID de la Spitalul Municipal Radauti. Cu toate mijloacele de protectie.

Combinezon, 2 randuri de manusi, botosi, masca, viziera. Si fara niciun fel de accesoriu, mi-am dat jos inclusiv cerceii. Dezinfectare dupa fiecare clanta, calcat apasat pe fiecare pres imbibat cu solutie aseptizanta. La final, cu dezechipare. Lunga, fara graba, in etape clare.

M-au trecut toate apele si am mers mai mult decat teleghidata. Lipsita parca total de orice fel de manualitate si functionalite.

Oricat de mult as incerca, tot nu pot sa ma pun total in pielea personalului medical care trebuie sa efectueze tot felul de manevre necesare ca actul medical sa fie salvator. Chiar si pentru cazurile usoare spre medii pe care le au in ingrijire.

Mi-a ramas in minte raspunsul unui pacient la intrebarea:

– Cum va simtiti acum?

– Viu! Dar prost, ca tare rau mi-a fost si m-am gandit ca-mi trece! Mi-au urlat lupii-n urechi de spaima. Si-am avut galop in piept.

AM PURTAT MASCA DE LA INCEPUTUL PANDEMIEI.

SI AM SA PORT IN CONTINUARE!

Nu de frica!

CI PENTRU CA MI-E DRAGA, TARE DRAGA, VIATA!”, a scris Laura Morar.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Dacă v-aţi achiziţiona o maşină nouă, aţi opta pentru un autoturism electric?
Observator » Stiri sociale » Subprefectul de Suceava, mesaj pentru "curajoșii" care-și învață copiii să nu poarte mască