Antena Meniu Search
x

Noi condiții de intrare în Ungaria de la 1 august: Teste pe propria cheltuială sau carantină obligatorie

Noi condiții de intrare în Ungaria sunt impuse românilor începând de sâmbătă, 1 august, după ce țara noastră a fost inclusă în categoria celor din ”zona galbenă” pe lista autorităților maghiare.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.08.2020, 07:46

Noi condiții de intrare în Ungaria de la 1 august. Teste pe propria cheltuială sau carantină obligatorie
Noi condiții de intrare în Ungaria de la 1 august. Teste pe propria cheltuială sau carantină obligatorie - DPA Images via Hepta
  • Sunt scutiţi de carantină călătorii care prezintă la graniţă două teste PCR cu rezultat negativ ori un certificat care atestă că s-au vindecat de COVID-19.
  • Altfel, românii vor fi examinați medical la graniță apoi trimiși în carantină pentru 14 zile.

Potrivit MAE și informațiilor comunicate public de către autoritățile ungare, sunt scutiţi de carantină călătorii care prezintă la graniţă două teste PCR cu rezultat negativ, realizate cu cel mult cinci zile înainte de intrarea în Ungaria şi la un interval de minim 48 de ore între ele, precum şi cei care prezintă un certificat care arată că s-au vindecat de COVID-19 în ultimele şase luni, a anunțat epidemiologul-șef al Ungariei, Cecilia Muller.

În caz contrar, cei care intră în țară vor fi examinați medical la graniță și vor primi o notificare pentru carantină obligatorie la domiciliu.

Împreună cu această notificare vor primi și un card de culoare roșie pe care vor trebui să-l lipească pe ușa apartamentului lor. 

Cei care nu vor să rămână în carantina de 14 zile trebuie să depună o solicitare în acest sens la administraţia locală, contra unui cost de 3000 de forinţi (8,5 euro), şi primesc o adeverinţă în baza căreia pot părăsi carantina pentru a merge la un centru pentru testare.

Lista acestor centre este disponibilă pe site-ul agenţiei naţionale ungare pentru sănătate publică, cu costul testului specificat de fiecare furnizor în parte. Deplasarea la centrul ales nu se poate face cu transportul public şi purtarea măştii este obligatorie în timpul vizitei la respectivul centru, care are loc pe bază de programare.

Rezultatele testelor sunt trimise pe e-mail sau încărcate de laboratoare în sistemul Serviciului de sănătate electronic (EESZT), arată Agerpres.

Persoanele care vin din ţări „galbene” pot părăsi carantina după primul test PCR negativ, dar tot au obligaţia de a face şi al doilea test.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Noi condiții de intrare în Ungaria de la 1 august: Teste pe propria cheltuială sau carantină obligatorie