Antena Meniu Search
x

Mister în jurul morții tânărului căutat 2 săptămâni în Lacul Oașa. A ieșit singur din apă, dar a pierit pe malul lacului

Mister în jurul morții unui tânăr de 21 de ani căutat vreme de 2 săptămâni în Lacul Oașa, după ce s-a aventurat împreună cu mai mulți prieteni să facă o baie și nu a mai ieșit la suprafață.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.08.2020, 10:49

  • Tânărul a fost descoperit de jandarmii montani pe malul lacului, în partea opusă a locului unde a intrat în apă.
  • După realizarea autopsiei se va stabili dacă tânărul a murit de epuizare, ori în urma unui șoc hipotermic.

Prietenii lui au realizat că acesta are nevoie de ajutor, iar unul din ei a sărit imediat în apă. Nu a reușit însă să ajungă la timp la el, căci a fost înghițit de apă.

Nu a strigat. Doar a ieșit o dată cu capul și cu mâinile în sus, după ajutor. Era vânăt la față”, povestea atunci unul din martorii prezenți la tragicul incident.

Pe malul lacului au rămas doar hainele tânărului, lăsate de el înainte să se arunce în lac.

La două săptămâni după această scenă terifiantă, jandarmii montani din Şugag, aflaţi în zona lacului Oaşa, au observat cu ajutorul binoclului o persoană pe malul lacului. 

Aceştia s-au deplasat imediat la faţa locului şi au constatat că este vorba despre o persoană decedată.

”Este un tânăr de 21 de ani, din Gârbova, a cărei dispariţie a fost semnalată la data de 17.07.2020. La examinarea sumară a cadavrului, care se afla în stare de putrefacţie, nu au fost identificate urme de violenţă. Acesta va fi transportat la SML, pentru necropsie şi stabilirea cauzei morţii. Cercetările sunt continuate”, a precizat Luminiţa Prodan, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba.

Tânărul a fost căutat în lac două săptămâni la rând

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Alba, trupul neînsufleţit a fost descoperit pe malul opus al lacului, faţă de locul în care se presupune că tânărul s-ar fi înecat şi unde au fost găsite hainele acestuia. Pentru a ajunge la acesta, jandarmii au fost nevoiţi să ocolească o porţiune a lacului, prin pădure, scrie Adevarul.

Se pare că acesta ar fi reuşit în final să iasă pe malul lacului, în partea opusă a locului unde a intrat în apă, dar a decedat, fie din cauza efortului depus, fie ca urmare a hipotermiei. Cauza exactă a morţii se va şti după realizarea autopsiei.

Tragedia s-a produs pe 17 iulie, cand tanarul a iesit la scăldat cu cativa prieteni
Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Mister în jurul morții tânărului căutat 2 săptămâni în Lacul Oașa. A ieșit singur din apă, dar a pierit pe malul lacului