Antena Meniu Search
x

Video Sute de copii au strâns deșeurile aruncate de adulți în Munții Retezat "E păcat că avem un județ foarte frumos și e păcat să aruncăm gunoaie"

Peste 120 de voluntari, mulţi dintre ei copii, au participat la o mare acţiune de ecologizare în Masivul Retezat. Tinerii au vrut să dea, astfel, un exemplu şi spun că mediul natural trebuie protejat, mai ales că Retezatul este parc naţional. O veste bună este că participanţii au constatat că, de la an la an, cantitatea de deşeuri strânse este mai mică. 

de Redactia Observator

la 16.09.2022, 08:29

Vezi și

Gheorghe Hârlav: "Nu copiii lasă în munte deşeuri, adulţii le lasă, voit sau nevoit, din ştiinţă sau din neştiinţă." 

Chiar dacă nu copiii lasă în urmă deşeurile, ei sunt cei dispuşi să le strângă. Înarmaţi cu saci menajeri și mănuși, mai mulţi elevi de gimnaziu şi de liceu s-au oferit voluntari pentru acţiunea de ecologizare din Masivul Retezat. Au curăţat spaţiile verzi şi marginile drumurilor de pet-urile şi alte deşeuri lăsate în urmă de turişti. 

Ion Bădin, vicepreședinte Consiliul Județean Hunedoara: "Mă bucură prezenţa copiilor şi ei sunt viitorul, de fapt. Trebuie să conştientizăm cu toţii şi în principal adulţii că aceste lucruri nu trebuie să se întâmple."

Tot mai puține gunoaie de la an la an

Pe acelaşi subiect

Astfel de acţiuni sunt frecvente. Îmbucurător este că, de la an la an, cantitatea de deşeuri colectate scade. 

Ioan Vlad, primar Sălașu de Sus: "Gunoaiele sunt cele mai multe pe marginea drumurilor publice și când se circulă cu masina se deschide geamul și se aruncă din masină și acolo e o problemă."

Cei mai tineri participanţi au dat o adevarată lecţie de civism şi grijă pentru natură.

"Eu îmi doresc ca adulții să nu mai arunce gunoaie pe jos pentru că ar strica natura şi ea trebuie sa fie curată pentru că noi nu putem trăi în gunoaie." 

"E păcat că avem un județ foarte frumos și e păcat să aruncăm gunoaie ca adult și copii." 

Pe raza comunei Sălașu de Sus, care cuprinde și o parte din Parcul Național Retezat, s-au făcut și se vor mai face astfel de acţiuni de ecologizare, atât toamna şi primavara, cât şi de Ziua Muntelui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Sute de copii au strâns deșeurile aruncate de adulți în Munții Retezat "E păcat că avem un județ foarte frumos și e păcat să aruncăm gunoaie"