Antena Meniu Search
x

Sute de CREDINCIOȘI vin aici zilnic. Moaștele care te SCAPĂ de blesteme se află într-o biserică din România

Aflată pe Calea Victoriei, Biserică Zlătari este cunoscută pentru slujbele de dezlegare de blesteme

Aflată pe Calea Victoriei, Biserică Zlătari este cunoscută pentru slujbele de dezlegare de blesteme.

 

 Biserica Zlătari are renumele de lăcaș sfânt, care face dezlegări de blesteme, datorită moaștelor Sfântului Ciprian, pe care le găzduiește.

 Moaștele sfinte se odihnesc de sute de ani într-o raclă de sticlă și reprezintă pavăză lacașului de cult și a celor care îi trec pragul.  în fiecare an, pe 2 octombrie, de ziua Sfântului Mucenic Ciprian, la hramul bisericii, vin sute de credincioși de pretutindeni.

 Cine se roagă la sfintele moaște primește ajutor, însă pentru că rugăciunile să fie împlinite, trebuie să se țină post aspru, măcar trei zile, înainte de a merge la raclă sfântă. în Biserică Zlătari se află mână Sfântului Ciprian, pe care oameni îl cinstesc pentru convertirea la creștinism, viață închinată lui Iisus și pentru că s-a transformat într-un adevărat martir, în perioadă în care a fost episcop.

 Sfântul Ciprian este recunoscut de credincioși drept cel care înlătura farmecele și vrăjile.

 Despre Ciprian, cărțile bisericești spun că ar fi fost un vrăjitor vestit. Ghicea în cărți, în stele și îi adoră pe zeița Artemis și pe Apolo. Se întâmplă pe vremea împăratului păgân Decius, în Imperiul Român.

 O fecioară l-a transformat

 

 Trăgându-se din neam bogat, Ciprian era un om cult, școlit, un filozof recunoscut. însă a deprins și tainele vrăjitoriei, putând să schimbe văzduhul, să pornească vânt, tunete și ploi, să distrugă câmpurile, să rănească oamenii și chiar să vorbească cu morții. Viață i s-a schimbat cu totul când a încercat să-și dovedească puterea farmecelor împotrivă fecioarei Iustina.

 Un tânăr desfrânat, Aglaid, a venit la Ciprian să-l ajute s-o facă pe Iustina să-l iubească. în zadar a trimis Ciprian demonii asupra fecioarei și a rudelor ei, căci ea s-a apărat prin post și rugăciune. Iar demonii s-au întors asupra lui să-l chinuie.

 Din acel moment, Ciprian s-a botezat, a ars toate cărțile vrăjitorești și a început să propovăduiască credința creștină. După mult timp, a ajuns preot și chiar episcop.

 în timpul persecuției poruncite de Decius împotrivă creștinilor, lui Ciprian și Iustinei le-au fost tăiate capetele. Pentru că au fost martirizați odată, sunt și pomeniți în aceeași zi, pe 2 octombrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Sute de CREDINCIOȘI vin aici zilnic. Moaștele care te SCAPĂ de blesteme se află într-o biserică din România