Antena Meniu Search
x

Sute de pasarele mâncate de rugină, pericol pentru pasageri

Fiecare călătorie cu trenul pare o ruletă a morţii, pe căile ferate pline de pericole.

Vezi și

Fiecare călătorie cu trenul pare o ruletă a morţii, pe căile ferate pline de pericole. Sute de pasarele mâncate de rugină sau roase până la armătură stau să cadă peste trenuri. Nimeni nu le-a mai verificat de zeci de ani, deşi Primăriile sau CFR Infrastructură sunt obligate prin lege să le întreţină.

"Accesul interzis, pericol de accidente". Este mesajul care te întâmpină la ieşirea din gara din Ploieşti Sud. Aici, o pasarelă ruginită stă să cadă peste calea ferată, la fel cum s-a întâmplat săptămâna trecută, la numai câţiva kilometri distanţă. Iar pe podul închis circulaţiei de ani întregi, zilnic trec oameni care-şi pun viaţa în pericol. 

La sute de kilometri distanţă, în Cluj, găsim acelaşi peisaj dezolant. Pe pasarela măcinată de vreme, urcă mii de pietoni, iar pe sub ea - trec trenurile pline. 

Şi mai grav este la Hunedoara, unde oamenii circulă pe deasupra căii ferate pe un pasaj ciuruit şi fără balustrade. Nici Capitala nu salvează onoarea sistemului feroviar. Dimpotrivă. 

Pe acelaşi subiect

O pasageră ne arată pasarela roasă de rugină. A depus sesizări şi la CFR Infrastructură, şi la Primărie. 

La câţiva paşi distanţă, cei responsabili au găsit o soluţie.. pur românească. Au fixat cu lemne ţevile defecte. 

O astfel de pasarelă s-a prăbuşit săptămâna trecută şi a fost la un pas să cadă peste un tren plin cu pasageri. Oficialii... au mizat pe noroc. 

Aşadar, speranţa în divinitate e tot ce ne rămâne, în ţara în care sistemul stă să cadă la propriu peste oameni, fără ca nimeni să ia măsuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Sute de pasarele mâncate de rugină, pericol pentru pasageri