Meniu LIVE
Search
x

Video Târg cu tradiţie la Muzeul Satului Bucovinean. Invitat a fost şi Chef Cătălin Scărlătescu, care şi-a etalat măiestria cu bucatele sale renumite

Pe uliţele Muzeului Satului Bucovinean din Suceava peste 100 de meşteri populari şi producători locali şi-au etalat măiestria. S-au întrecut în produse tradiţionale şi artizanale, pe care le-au lucrat cu multă migală. Toţi vizitatorii au luat câte ceva acasă, fie că a fost vorba despre obiecte ornamentale din ceramică şi lemn sau despre mâncăruri tradiţionale delicioase.

De Redactia Observator la 31.07.2022, 09:43
Vezi și

Meşteri populari şi producători locali din tot judeţul s-au adunat pe uliţele Muzeului Satului Bucovinean cu lucruri meșteșugite cu mult drag, dar şi cu bunătăți de-ale gurii, pentru toate buzunarele și toate poftele.

Emil Ursu, dir Muzeul Național al Bucovinei: Evenimentul deschide sezonul estival din zona Cetății de Scaun și a Muzeului Satului Bucovinean. Acest târg oferă deopotrivă produse meșteșugărești sau vorbeşte de diverse produse gastronomice. 

Mihaela Mnesciuc, producător miere: Am venit la acest târg să vă aducem un pic de sănătate, să vă facem ziua mai dulce. Avem miere de mâna, căpăceală, miere cu nucă care e foarte bună pentru creier.

Meşter popular: Linguri, făcălețe, linguri stilizate. Preţurile sunt acceptabile. Adică sunt mai mici decât muncim, dar ne orientăm la puterea de cumpărare a omului.

Pe acelaşi subiect

Invitat la târg a fost şi Chef Cătălin Scărlătescu

Renumitul chef Cătălin Scărlătescu şi-a făcut apariţia la târg şi a desfătat publicul cu bucatele sale renumite. 

Cătălin Scărlătescu, chef: Facem burgeri, nişte scoici, tocană de fructe de mare, facem nişte ciolan. Dacă te plimbi prin tot sătucul ăsta, o să vezi nişte chestii făcute de mâna oamenilor. Sunt nişte chestii tradiţionale, reţete vechi, frumoase gustoase cu ingrediente locale. Aşa că...ce să nu-ţi placă? 

Vizitatorii au rămas fascinaţi de frumuseţea satului tradiţional, şi au plecat de acolo cu sacoşele pline. Târgul de vară se încheie în această seară. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Târg cu tradiţie la Muzeul Satului Bucovinean. Invitat a fost şi Chef Cătălin Scărlătescu, care şi-a etalat măiestria cu bucatele sale renumite