Antena Meniu Search
x

Video Târg cu tradiţie la Muzeul Satului Bucovinean. Invitat a fost şi Chef Cătălin Scărlătescu, care şi-a etalat măiestria cu bucatele sale renumite

Pe uliţele Muzeului Satului Bucovinean din Suceava peste 100 de meşteri populari şi producători locali şi-au etalat măiestria. S-au întrecut în produse tradiţionale şi artizanale, pe care le-au lucrat cu multă migală. Toţi vizitatorii au luat câte ceva acasă, fie că a fost vorba despre obiecte ornamentale din ceramică şi lemn sau despre mâncăruri tradiţionale delicioase.

de Redactia Observator

la 31.07.2022, 09:43

Vezi și

Meşteri populari şi producători locali din tot judeţul s-au adunat pe uliţele Muzeului Satului Bucovinean cu lucruri meșteșugite cu mult drag, dar şi cu bunătăți de-ale gurii, pentru toate buzunarele și toate poftele.

Emil Ursu, dir Muzeul Național al Bucovinei: Evenimentul deschide sezonul estival din zona Cetății de Scaun și a Muzeului Satului Bucovinean. Acest târg oferă deopotrivă produse meșteșugărești sau vorbeşte de diverse produse gastronomice. 

Mihaela Mnesciuc, producător miere: Am venit la acest târg să vă aducem un pic de sănătate, să vă facem ziua mai dulce. Avem miere de mâna, căpăceală, miere cu nucă care e foarte bună pentru creier.

Meşter popular: Linguri, făcălețe, linguri stilizate. Preţurile sunt acceptabile. Adică sunt mai mici decât muncim, dar ne orientăm la puterea de cumpărare a omului.

Pe acelaşi subiect

Invitat la târg a fost şi Chef Cătălin Scărlătescu

Renumitul chef Cătălin Scărlătescu şi-a făcut apariţia la târg şi a desfătat publicul cu bucatele sale renumite. 

Cătălin Scărlătescu, chef: Facem burgeri, nişte scoici, tocană de fructe de mare, facem nişte ciolan. Dacă te plimbi prin tot sătucul ăsta, o să vezi nişte chestii făcute de mâna oamenilor. Sunt nişte chestii tradiţionale, reţete vechi, frumoase gustoase cu ingrediente locale. Aşa că...ce să nu-ţi placă? 

Vizitatorii au rămas fascinaţi de frumuseţea satului tradiţional, şi au plecat de acolo cu sacoşele pline. Târgul de vară se încheie în această seară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Târg cu tradiţie la Muzeul Satului Bucovinean. Invitat a fost şi Chef Cătălin Scărlătescu, care şi-a etalat măiestria cu bucatele sale renumite