Meniu LIVE
Search
x

Video Temperaturile ridicate au scos şerpii din cuiburi, pe râul Bega, în apropiere de zonele de promenadă: "Am mai văzut câte un șarpe, dar nu așa mulți și mari"

Atenţie unde alegeţi să vă relaxaţi! Temperaturile ridicate au scos şerpii din cuiburi. O colonie a fost filmată pe râul Bega, foarte aproape de zona preferată de plimbare a timișorenilor. Prezența lor a atras atenția, însă specialiștii spun că erau şerpi de apă, iar aceştia nu sunt veninoși.

De Redactia Observator la 17.07.2021, 14:33
Vezi și

Imaginile cu şerpii au fost filmate în Timișoara, foarte aproape de aleile de promenadă.

Reporter: Ați mai văzut așa ceva?

Localnic: Am mai văzut câte un șarpe, dar nu așa mulți și mari. Foarte mari.

Dacă sunt foarte mulți, probabil că nu e bine. Ceva a dereglat sistemul lor.

Pe acelaşi subiect

Pescar: De câțiva ani, sunt aici, au cuib aici. 

Reporter: Chiar dacă sunt în centru? 

Pescar: Păi și ce poți să faci? N-ai cum să-i stârpeşti. Mie nu mi-e frică de șarpe, nici de viperă. 

Specialiştii spun că şerpii surprinşi în imagini nu sunt periculoşi. Ei fac parte din categoria celor constrictori, care nu au venin.

Lucian Pârvulescu – Universitatea de Vest Timișoara: Se vede un exemplar frumos de Natrix tessellata. Ăsta e habitatul lor, pe sub pietriș, pe sub betoane, acolo stau și puii și adulții. Oamenii să se teamă de orice, numai de șarpele asta nu, trebuie să menționăm că șarpele de apă nici măcar nu are dinți, are doar zimțișori că să nu scape peștele.

Specialiștii susțin că prezența lor în apă e semn că fauna din Bega e echilibrată, iar nivelul poluării mai mic. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Temperaturile ridicate au scos şerpii din cuiburi, pe râul Bega, în apropiere de zonele de promenadă: "Am mai văzut câte un șarpe, dar nu așa mulți și mari"