Antena Meniu Search
x

Video Un şarpe a fost zărit pe plaja din Venus. Reacţia turiştilor: Aoleu, un şarpe viu

Un șarpe a creat panică printre turişti care s-au aflat în această dimineață pe plaja din staţiunea Venus.

de Mihaela Uretu

la 14.07.2021, 15:27

Vezi și
  • Imagini şi informaţii trimise pe Fii Observator

Animalul a fost descoperit de nişte turişti printre lucrurile lor. În momentul în care a fost descoperit, şarpele a pornit într-o cursă nebună pe plajă. Din imaginile trimise pe Fii Observator se vede cum reptila încearcă să îşi facă loc printre turişti. Animalul a fost prins în cele din urmă de un turist mai curajos şi a fost eliberat în stuf. 

Eugen via Fii Observator: L-am eliberat peste șosea în stuf!  S-au speriat o parte din turiștii de pe plajă sub a căror bagaje se adăpostise. La 2 metri de apă. Este al 3-lea prins în 3 zile de către mine și băiatul meu de 15 ani, dar abia acum am avut un telefon la îndemână. Vis-a-vis de plaja Venus este un lac cu apă dulce. De acolo vin. Practic, sunt inofensivi, dar creează panică, totuși e o reptilă. 

Incidentul vine după ce un șarpe a fost văzut plutind marţi în Marea Neagră. Potrivit specialiştilor, şarpele de apă, cunoscut şi ca Natrix tessellata, este un şarpe neveninos răspândit în mai multe regiuni de pe Glob, în special în Europa de sud şi centrală, dar şi în anumite zone din Asia. În România se găseşte în toata ţara, exceptând Moldova; predomină în Delta Dunării si în complexul Razim - Sinoe. Specia este protejată prin Legea 13/1993 și prin Ordonanța de Urgență a. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, fiind considerată o specie de interes comunitar ce necesită o protecție strictă

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Fii Observator » Un şarpe a fost zărit pe plaja din Venus. Reacţia turiştilor: Aoleu, un şarpe viu