Antena Meniu Search
x

Tibi Ușeriu e primul după ce a parcurs jumătate din cel mai greu maraton din lume, la Cercul Polar

Cu steagul României pe sanie, Tibi Uşeriu conduce pentru a doua oară cel mai greu ultramaraton din lume. Aflat din nou în competiţia de la Cercul Polar, românul a reuşit să parcurgă deja jumătate din traseu.

Vezi și

Cu steagul României pe sanie, Tibi Uşeriu conduce pentru a doua oară cel mai greu ultramaraton din lume. Aflat din nou în competiţia de la Cercul Polar, românul a reuşit să parcurgă deja jumătate din traseu.

-Mintea mea e mai tare decât corpul. Asta mi-am dat seama pe parcursul anilor. Cu cât au fost alergările mai lungi, cu atât provocarea mea a fost mult mai mare şi începeam să mă descopăr. 

O provocare care îl face acum pe Tibi Uşeriu să îşi testeze din nou limitele, timp de 180 de ore. Românul s-a întors în Canada, pentru a-şi apăra titlul câştigat anul trecut la ultramaratonul de la Polul Nord.

-Deja acum nu mai e greu, ştii. Deja am intrat pe plat aproape tot şi merge bine. În rest e ok, merge. Nu poţi să scapi sănătos dintr-o cursă de asta, că n-ai cum. Imposibil să scapi sănătos. Dar cu cât mai sănătos, cu atât mai bine.

Pe acelaşi subiect

Tibi a parcurs până acum peste 250 de kilometri şi are şanse să câştige pentru a doua oară cea mai grea competiţie de la Cercul Polar. Sportivul a trecut deja de cel de-al treilea punct de control şi este în fruntea clasamentului. Dar până să ajungă la linia de sosire, maratonistul mai are de îndurat temperaturi crâncene.

-Ziua e ok. Şi ieri a fost destul de ok. Sunt minus 22-26, deci nu-i frig. Faţă de ce-i noaptea, ferească Dumnezeu. O să mă opresc, la un moment dat, o sa dorm pe stradă. Dar când se face ziuă, că acum e foarte frig. Nu ai cum să stai noaptea afară să dormi, trebuie să mergi.

Cu drapelul pus pe sanie, sportivul aleargă deja de peste 40 de ore. E un pariu personal, aşa cum ne mărturisea în urmă cu două săptămâni. 

-Eu nu am plecat acolo ca să devin vedetă. Şi cred că nici de data asta nu am să plec acolo să mă întorc vedetă. Eu plec pentru ceea ce, în primul rând, vreau să-mi demonstrez mie.

Cu 20 de ani în urmă, Tibi nici măcar nu îndrăznea să viseze că va ajunge aici. Înainte de a deveni campion, românul  a fost condamnat pentru jaf şi închis mai mulţi ani într-o închisoare de maximă siguranţă. Experienţa şi-a povestit-o într-o autobiografie lansată cu doar o săptămână înainte de a porni spre Cercul Polar. 

"Cea mai grea perioadă din viaţa ta a fost alta. N-a fost atunci când ai mers în Munţii Alpi sau n-a fost atunci când ai făcut blocaj renal şi era să mori. Nu, era să mori într-un tir de arme când te împuşcai ca un nebun pe străzi cu poliţia."

Acum, Tibi este pe cale să devină primul sportiv care a câştigat de două ori consecutiv acest maraton. În cursă, românul a intrat alături de alţi 22 de concurenţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Tibi Ușeriu e primul după ce a parcurs jumătate din cel mai greu maraton din lume, la Cercul Polar