Antena Meniu Search
x

Iluminatul festiv de Paşte va costa 175.000 de euro

Luminiţele de Paşte anunţate de Primăria Capitalei vin la pachet cu scandal. Mii de bucureşteni au semnat deja o petiţie prin care vor să ceară Municipalităţii să renunţe la cheltuială.

Vezi și

Luminiţele de Paşte anunţate de Primăria Capitalei vin la pachet cu scandal. Mii de bucureşteni au semnat deja o petiţie prin care vor să ceară Municipalităţii să renunţe la cheltuială.

Capitala va fi, pentru prima dată, împodobită în perioada Paştelui. Iar un târg de Paşte va fi organizat la Piaţa Constituţiei. De la Guvern şi până în piaţa Ateneului, Calea Victoriei va deveni pietonală în weekend-urile din perioada Paştelui. Din loc în loc, vor apărea mici scene pentru artişti, dar şi tarabe cu produse tradiţionale. 

Pe Calea Victoriei, vor fi montate ghirlande luminoase. În Centrul vechi vor fi apărea, din loc în loc, instalaţii în formă de flori, iar în Piaţa Romană, Piaţa Charles de Gaulles sau Piaţa Presei vor fi amplasate ouă gigant. 1.300 de beculeţe vor fi în tot oraşul.

175.000 de euro ar urma să coste iluminatul festiv, incluzând energia electrică. Nu toţi bucureştenii văd bine, luminiţele. Pe Internet există deja o petiţie, semnată de peste 3.500 de persoane, prin care se cere cheltuiala banilor în alt mod.

Pe acelaşi subiect

-Altceva. Cu ce ne ajută luminile de Paşte? Mergi la biserică, aprinzi o lumânare, venim cu lumina acasă. Este o altă sărbătoare!

-O mare tâmpenie, în condiţiile în care nu au făcut nimic cu clădirile care sunt în pericol să se prăbuşească. 

De Crăciun, târgul organizat timp de o lună a costat primăria peste 1,5 milioane de euro. Potrivit Municipalităţii, pentru iluminatul de sărbătoare nu s-a plătit nimic. Instalaţiile au fost puse la dispoziţie gratuit de către firma care se ocupă de iluminatul public. Din 2007, Primăria generală are un contract de 170 de milioane de euro cu firma Luxten. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Iluminatul festiv de Paşte va costa 175.000 de euro