Antena Meniu Search
x

Video Trei tramvaie noi stau blocate de luni de zile în depou din cauza birocraţiei. Între timp, ieşenii se înghesuie în garnituri vechi de zeci de ani

Tramvaie noi, probleme vechi. După ce la Timișoara un tramvai nou-nouț a zăcut cu lunile în depou, în lipsa unui aviz, situația se repetă şi la Iași. Nu cu unul, ci cu trei tramvaie noi aduse din Turcia, care așteaptă în depou de mai bine de patru luni pentru că nu au avizele necesare pentru a ieși pe traseu. În tot acest timp, ieșenii dau din coate să-și facă loc în autobuzele și tramvaiele vechi, extrem de aglomerate. 

de Redactia Observator

la 09.02.2022, 09:37

Vezi și

La orele de vârf, în unele zone din Iași călătorii se declară norocoși dacă reușesc să urce în tramvai. Oamenii sunt mulți, iar mijloacele de transport în comun foarte puține și cele mai multe dintre ele învechite.

"Plec de acasă cu noaptea in cap sa ajung unde am nevoie".

"De obicei merg cu 9 și e foarte aglomerat. Ajung foarte greu la școală", se plâng ieşenii.

În acest timp, trei tramvaie noi, aduse din Turcia, zac nefolosite în depoul Companiei de Transport Public din Iași.

Pe acelaşi subiect

"Printre principalele avantaje ale noilor tramvaie se numără faptul că acum pe timpul iernii au căldură, iar in timpul verii au aer condiționat. Un lucru atât de dorit de călători mai ales când e foarte cald afară. În plus sunt și foarte spațioase. Acesta spre exemplu are in jur de 250 de locuri. Prin comparație cu un astfel de tramvai vechi, care are in jur de 60 de ani, aici incăpeau cel mult 100-130 de persoane. Iarna la primele ore ale dimineții este frig, iar pe timpul verii nu mai vorbim de aer condiționat căci nu are și astfel temperaturile ajung sa fie chiar și de 40 de grade la interior", transmite Clara Mihociu, reporter Observator.

De aproape cinci luni, de când a ajuns primul tramvai turcesc la Iași, avizele încă nu au fost eliberate, iar peste doua zile va ajunge și un al patrulea tramvai care nu va putea fi folosit nu se știe pentru cât timp. 

Sebastian Buraga, purtător de cuvânt primăria IașiE păcat ca un tramvai modern de mare capacitate sa stea in depou și să aștepte din punct de vedere birocratic documente care vorbind tehnic au trecut testele.

Un singur lucru le lipsește acestor tramvaie noi: un aviz de la Autoritatea Feroviară Română, care să ateste că sunt în perfectă stare de funcţionare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Trei tramvaie noi stau blocate de luni de zile în depou din cauza birocraţiei. Între timp, ieşenii se înghesuie în garnituri vechi de zeci de ani